Hirdetés
Archivum

Alba Torrens döntõbe vezette a Salamancát:

:

Hirdetés

A második mérkõzéséhez érkezett a Spanyol Bajnokság elõdöntõjében a Salamanca-Rivas Ecopolis párharc. A Salamanca hazai pályán a végjátékban diadalmaskodott és a történelem szombaton este Madridban ismételte önmagát. A végjátékba még a Rivas Ecopolis fordult vezetéssel, majd villant Torrens és a vendégek bejutottak a döntõbe.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban 1-0-s elõnnyel utazott Madridba a Salamanca. Lucas Mondelo együttesének a legnagyobb hátrányt az jelentette, hogy nyolc napon belül negyedik tétmeccsét játszotta, benne egy jekatyerinburgi túrával és nem mellékesen egy EuroLiga gyõzelemmel. Egyben ez adta az esélyt a hazaiaknak, akik már az elsõ meccsen is majdnem kihasználták ellenfelük kisebb fáradságát.

A mérkõzés azonban ellenkezõ elõjellel indult. Pillanatok alatt 2-9-re elléptek Alba Torrensék. A Rivas csak az elsõ negyed felénél ébredt, ekkor is ki más, mint Amaya Valdemoro villant meg egy triplával. A hazaiak az elsõ periódus végjátékára 18-20-ra, azaz 2 pontra zárkóztak fel.

A második szakasz igen pontszegény kosárlabdát hozott. A Salamancának sikerült az a „bravúr”, hogy 6 percig nem találtak a gyûrûbe. Ezt kihasználhatták volna a madridiak, de nem tették. Ezen idõszak alatt õk is csak 4 pontot szereztek, így 22-22-vel érkeztek el a csapatok a félidõ utolsó négy percéhez. Ekkor egy kicsit felélénkült a mérkõzés. A Rivas Ecopolisnál a Valdemoro-Paris kapcsolat elkezdett mûködni és ebbõl a nagydarab center könnyû kosarakat szerzett, míg a másik oldalon Silvia Dominguez szólt hozzá a találkozóhoz. A szünetben 31-30-ra mentek Valdemoroék.

A harmadik negyed egyértelmûen a Rivas Ecopolisról szólt. Valdemoro triplából és közép távolról egyaránt eredményes volt, de megvillant Laura Nicholls is, aki fontos pontokkal és lepattanókkal vette ki a részét a csapata teljesítményébõl. A három faultos Lyttle, illetve Dominguez és Erika De Souza találataival valamennyire tartották magukat a vendégek, majd a különbség lassan, de biztosan elkezdett nõni a két fél között. Egy ponton már 52-44-es állást jegyezhettünk fel.

A negyedik negyed 52-46-ról indult. A nehéz munkával felépített elõnyét a játékrész feléig szépen õrizte a Rivas Ecopolis, 5 perccel a lefújás elõtt még 58-53 állt az eredményjelzõn. Ekkor azonban Lyttle és Torrens is villant, 3 perccel a mérkõzés vége elõtt pedig 60-59-re módosult az állás. Ezekre a pontokra ugyanis csak egy Valdemoro dupla érkezett válaszul. A lélektani elõny innentõl kezdve a vendégeknél volt, miközben a hazaiak dobásai többször már nem találtak utat a gyûrûbe. A Salamancától Torrens még egy triplát is szerzett, ezzel a csapata 60-62-re hosszú idõ után átvette a vezetést. Az utolsó percben még Erika de Souza is betalált, majd Anke De Mondt két büntetõvel alakította ki a 60-66-os végeredményt.

A Salamanca a végjátékot ismét jobban bírta és megérdemelten jutott a fináléba. Lucas Mondelo együttese most szusszanhat egy picit, mivel a Valencia-Zaragoza elõdöntõ második mérkõzését csak április 18-án, hétfõn rendezik.

Eredmény

RIVAS ECOPOLIS – PERFUMERIAS AVENIDA 60-66
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Salamanca javára.

Hirdetés