Hirdetés
Európa

Aleksandra Crvendakic 14 pontja és a szerbek fontos hazai sikere:

:

Hirdetés

A 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének első játéknapján Szerbia nagy csatában 59-56-ra legyőzte Törökországot.

A négy magyarországi légióssal (Aleksandra Crvendakic, Jelena Brooks, Tina Jovanovic, Maja Skoric) felálló szerb csapat stabil védekezéssel egy fordulatos és küzdelmes meccsen verte Törökországot. Az első negyed végén 15-13-ra vezettek a törökök, de a második etapban 12-2-es sorozattal fordítottak a szerbek és a félidőben 27-25-re vezettek.

A harmadik negyed közepére 35-27-re ellépett a szerb gárda és úgy nézett ki, hogy eldőlhet a csoportrangadó, de 39-39-nél egyenlítettek a törökök. Innentől teljesen mérkőzés kezdődött, mely hasonlóan nagy futásokat hozott. A 44-39-ről induló záró szakaszban 53-43-nál elérte a 10 pontot a hazai előny, majd három perccel a vége előtt 55-55-nél a törökök támadtak a vezetésért.

A hajrában Nikolina Milic két büntetőjével, aztán Jelena Brooks duplájával 59-55-re újra elszakadtak a szerbek és ezzel bebiztosították a kulcsfontosságú sikert. Egy nem túl látványos, de rendkívül küzdős és feszült mérkőzésen az 59-56-os sikerből Aleksandra Crvendakic 14 ponttal, 6 lepattanóval, 6 szerzett labdával vette ki a részét. Jelena Brooks 4 ponttal zárt, de az egyetlen mezőnykosarát a legjobbkor szerezte. Tina Jovanovic statisztikai lapján 4 pont, 5 lepattanó szerepel, míg Maja Skoric három és fél percet töltött a pályán. Egy mezőnykísérlete volt ez idő alatt.

Hirdetés