Hirdetés
Archivum

Aleksandra Crvendakic az Euroliga alapszakasz All-Star csapatában a FIBA-nál:

:

Hirdetés

A FIBA hivatalos felületein is publikáló szakíró Paul Nilsen az Euroliga honlapján összeállította a legrangosabb európai kupasorozat alapszakaszának All-Star csapatát. A 12 fõs keretbe a Sopron Basket játékosa Aleksandra Crvendakic is bekerült.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Nem véletlen ez a rangos elismerés, Aleksandra Crvendakic egészen kiváló Euroliga szezont teljesített eddig. Szigorúan a statisztikákat nézve 11.4 pont, 7.1 lepattanó és 2 gólpassz került a neve mellé a 14 csoportmeccsen. Roberto Iniguez annyiban változást hozott Crvendakic játékában, hogy hármas poszton is szerepeltette.

Paul Nilsen összeállításában még egy magyar kötõdést találunk. A magyar állampolgársággal is rendelkezõ Courtney Vandersloot a Yakin Dogu Universitesi színeiben szintén kiemelkedõen teljesített. A 11.9 pont, 5.2 lepattanó átlag mellett meccsenként 9.2 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé.

Nehéz vitatkozni a Paul Nilsen által összerakott All-Star kerettel. Crvendakic és Vandersloot mellett még olyan extra teljesítményt nyújtó klasszisokat találunk, mint Kayla McBride (Yakin Dogu Universitesi), Jolene Anderson (Famila Schio), Valeriane Ayayi (Bourges Basket), Alysha Clark (CCC Polkowice), Alba Torrens (UMMC Jekatyerinburg), Sonja Petrovic (Dinamo Kurszk), Aerial Powers (Fenerbahce), Brittney Griner (UMMC Jekatyerinburg), Amanda Zahui (ZVVZ USK Praha) és Jantel Lavender (Yakin Dogu Universitesi).

Hirdetés