Hirdetés
Magyarország

Aleksandra Crvendakic az olimpia elhalasztásáról és Lyon-ról:

:

Hirdetés

A szerb Tanjug hírügynökség készített egy hosszú interjút Aleksandra Crvendakiccsal az olimpia elhalasztásáról és a közelmúltban hivatalossá vált csapatváltásáról.

Crvendakic hangsúlyozta, hogy csalódás az olimpia elhalasztása, de az egészség az első.

Ahogy mentek a dolgok a világban, már a bejelentés előtt jóval benne volt a levegőben a halasztás. Nagyon vártuk már az edzőtábort, szeretünk együtt dolgozni és mentálisan mindenki készült az olimpiára. Ilyen szempontból csalódás ez a döntés, de most az egészség az első. Ilyenkor senki nem gondol a gazdaságra vagy éppen a kosárlabdára. Csak az a fontos, hogy a környezetünkben mindenki egészséges legyen. Amikor normalizálódik a helyzet, utána lehet elkezdeni tervezni a jövőt.

fogalmazott az interjúban a szerb klasszis, akinek hazája válogatottjában is egyre inkább húzóemberré kellene előlépni. Különösen úgy, hogy 2020 őszére eredetileg egy komoly generációváltást tervezett volna Marina Maljkovic szövetségi kapitány. Többen a visszavonulásukat tervezték Tokió után, de Crvendakic szerint a többség bevállal egy újabb évet.

Voltak ilyen bejelentések korábban, de mindenki igazi harcos és nem kérdés számomra, hogy még egy évet teljesítenek. Én végig ott voltam a csapattal a legutóbbi olimpia óta, jól ismerem őket.

A magyar bajnokságot befejezettnek nyilvánították, több európai liga azonban még csak felfüggesztett státuszban van. Crvendakic szerint sehol sincs értelme a folytatásnak.

A magyar bajnokságnak egyértelműen vége és nem hirdettek bajnokot. Ez sajnálatos, mert csak egy vereségünk volt az egész szezonban. Nekem egyébként az a véleményen, hogy sehol nem kellene már folytatni, elsősorban az egészség miatt. A játékosok egy hónapja otthonaikban tartózkodnak edzés nélkül. Mindenki formán kívül van. A folytatás csak sérüléseket hozna magával.

– tette hozzá Crvendakic, aki a mindennapjairól is beszélt.

Próbálom hasznosan tölteni az időt a családdal, mert ritkán vagyunk együtt. Mozgok is, de ez természetesen nem olyan, mint a szezonban. Olvasok, filmeket, sorozatokat nézek és próbálom tartani a kapcsolatot a barátaimmal. Igyekszem pozitív maradni. Hiszem, hogy egy ilyen helyzet után sokkal jobban fogjuk majd értékelni a családot és a barátainkat.

Aleksandra Crvendakic hat szezont követően hagyta el Sopront és Lyonban folytatja pályafutását.

Nehéz döntés volt, mert nagyon komoly kötelék alakult ki Sopronnal. Hat szezont töltöttem ott és furcsa volt váltani, mert én még egy egyszer sem igazoltam át egyik klubból a másikba, de ez része a sportnak. Úgy éreztem, hogy váltani kellett. Nem azért, mert bármi probléma lett volna, de időnként változásra van szükség és ki kell lépni a komfortzónánkból, hogy új élményeket tapasztaljunk meg. Tetszett a Lyon ajánlata. Egy fejlődő klub jó európai játékosokkal. Fokozatosan szeretnének előrelépni és a jövőben Euroliga döntőért küzdenének.

– fogalmazott a váltással kapcsolatban Aleksandra Crvendakic.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés