Hirdetés
Archivum

Aleksandra Crvendakic extra meccse Kínában, de a szerbek újabb veresége:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdõdött a Négy Nemzet Tornájának második köre Kínában. A következõ napokban ismét a házigazda kínai válogatott, illetve Szerbia, Ausztrália és Argentína vív körmérkõzéseket. Az elsõ napon a szerbek 74-61-re alulmaradtak Kínával szemben, de ki kell emelni Aleksandra Crvendakic teljesítményét.

A két csapat az elmúlt hétvégén már összemérte az erejét és akkor a kínaiak 75-65-ös gyõzelmet arattak. Ezúttal is hasonlóan alakult a játék képe. A kínai válogatott igyekezett magassági fölényét kihasználni. Ezt az elsõ félidõben Aleksandra Crvendakic ihletett játékával még ellensúlyozták a szerbek. A Sopron Basket játékosa az elsõ 20 percben egymaga 12 pontot szerzett, így mindössze 40-36-ra mentek a hazaiak.

A harmadik negyedben már egyre jobban kiütközött a két gárda közötti különbség. A kínaiak játékát természetesen olyan szemmel kellett nézni, hogy õk a szeptemberi Világbajnokságra készülnek. Az igencsak harcos, kemény meccsen 30 perc után 59-50-re ment a házigazda. A záró szakaszban már jellemzõen 10 pont felett alakult a differencia. A vége 74-61-es vereség lett a szerbek szempontjából.

Aleksandra Crvendakic 16 ponttal zárt, a duplákat tekintve a 7 kísérletbõl 5 sikeresnek bizonyult. Értékesített egy triplát, leszedett öt lepattanót és volt két gólpassza, illetve két szerzett labdája. Az elmúlt évadban vagy éppen az elõttünk álló szezonban hazánkban szereplõk közül Tijana Cukic 3, Maja Skoric és Sanja Mandic 2-2 ponttal zárt, de pályára lépett Jovana Popovic is.

A nap másik meccsén Ausztrália 50-38-ra legyõzte Argentínát. Pénteken Ausztrália – Szerbia és Kína Argentína összecsapásokat rendeznek. 

Hirdetés