Hirdetés
Archivum

Aleksandra Crvendakic ismét a szerb válogatott legeredményesebbje volt:

:

Hirdetés

Pénteken újabb két mérkõzéssel folytatódott Kínában a négy nemzet tornája. Szerbia 65-52-re alulmaradt Ausztráliával szemben, de ismét kiemelkedõen a Sopron Basket játékosa Aleksandra Crvendakic bizonyult csapata legjobbjának.

A Négy Nemzet Tornáján szereplõ válogatottak egy héten belül immár az ötödik meccsüket vívták. Ez igencsak rányomta a bélyegét a játék képére. A két gárda vasárnapi mérkõzését végig vezetve 66-42-re nyerték az ausztrálok. Ezúttal jóval kiegyenlítettebb mederben haladt az összecsapás, de lényegesen több hiba is csúszott a játékba.

Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 14-14 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban sem változott a játék képe. A pontszegény negyedben sokáig hasonlóan szoros küzdelem zajlott. Végül a félidõ hajrájában tudott lépéselõnybe kerülni Ausztrália. A nagyszünetben ennek megfelelõen 25-20-ra mentek.

A harmadik negyed komoly fordulatokat hozott. Éppen a végül 16 ponttal – közte öt kísérletbõl három triplát értékesítve – záró Aleksandra Crvendakic vezetésével Szerbia ledolgozta hátrányát és nyílttá tette a meccset. A harmadik negyed végén 38-36-ra vezettek mindössze az ausztrálok, akik azonban a záró szakaszt nagyon megnyomták. Ezt a játékrész 7-2-vel kezdték és innentõl már nem is engedték ki az irányítást a kezükbõl.

A hajrában már kiütközött a két keret közötti fizikális és szerkezetbeli különbség. Végül 65-52-es ausztrál siker születet. A szerbeknél ezúttal Maja Skoric volt a kimaradó. A 16 egységig jutó Aleksandra Crvendakic mellett Tijana Cukic 7, Jovana Popovic 4, Sanja Mandic 2 ponttal zárt. A nap másik meccsén Kína 74-65-re verte Argentínát. A Négy Nemzet Tornája szombaton Szerbia – Argentína és Kína – Ausztrália mérkõzésekkel zárul.

Hirdetés