Hirdetés
Archivum

Aleksandra Crvendakic: Jobb csapatot nem is választhattam volna elsõ légiós évemnek:

:

Hirdetés

Aleksandra Crvendakic-ról a nyári U19-es Világbajnokság hivatalos honlapja közölt egy részletes összeállítást. A fiatal tehetség Sopronról, a nyári világversenyekrõl és a céljairól is nyilatkozott.

A cikk bevezetõje a válogatottban és a klubszinten is csapattárs Dragana Stankovic WNBA draftjával indít, mely kapcsán Crvendakic sem titkolta, hogy a távlati cél számára is az Egyesült Államok. „Amikor hallottam a híreket Draganáról, azonnal írtam neki. Nagyon izgatott volt. Minden játékos álma, hogy a világ legerõsebb ligájában játsszon. Én is szeretnék oda eljutni, ami pályafutásom csúcsa lenne klubszinten, de elõtte még Európában szeretném letenni a névjegyemet.” – mondta a soproniak fiatal tehetsége, aki a Magyarországon töltött évrõl pozitívan nyilatkozott.

„Jobb csapatot nem is választhattam volna elsõ légiós évemnek. A társaim elfogadtak, megkaptam tõlük a kellõ támogatást, de figyelmeztettek akkor is, amikor hibáztam. Nagyon boldog vagyok, jó érzés ilyen hangos csarnokban, fantasztikus szurkolóink elõtt játszani.” – fogalmazott Crvendakic, majd a 2013-as U18-as EB-rõl kérdezték, ahol szélesebb körben ismertté vált a neve Dragana Stankovic mellett. „Egyértelmûen a kedvenc tornám eddig.” – foglalta össze a két évvel ezelõtti megmérettetést, amely saját egyéni teljesítménye mellett éppen Stankovic utolsó másodperces találatáról marad emlékezetes, amivel megnyerték a bronzcsatát.

Az idei nyár kapcsán Crvendakic tagja a felnõtt válogatott bõ keretének, de a szerbek elsõsorban a korosztályos eseményeken számolnak vele. „Mindig nagy megtiszteltetés a nemzeti csapatban szerepelni. Különösen ilyen fiatalon a felnõtt válogatottban. Számomra ez egy lehetõség, hogy tanuljak az edzõktõl és a rutinosabb játékosoktól. Az Európa-bajnokság pedig egy esély arra, hogy közelebb kerüljek másik nagy álmomhoz az olimpiai részvételhez.”

Az U19-es VB kapcsán Crvendakic diplomatikusan fogalmazott: „Ezen a szinten nincsen könnyû ellenfél és a csoportunk is erõs, de megpróbálunk minél messzebb jutni. Tavaly Portugáliában az Európa-bajnokságon negyedikek voltunk, az elõdöntõben Franciaországtól kaptunk ki. Akkor az utolsó percekben volt esélyünk az egyenlítésre. A bronzmeccsen pedig az utolsó másodpercekben veszítettünk a spanyolokkal szemben, így lemaradtunk az éremrõl. Ennek ellenére ez egy jó eredmény ettõl a generációtól, különösen annak fényében, hogy korábban az U16-os korosztályban visszaestünk a B-divízióba.”

Crvendakic az interjú végén beszélt a példaképeirõl is. Méltatta Natasa Kovacevic emberi nagyságát, majd Sonja Petrovic játékát emelte ki és természetesen Szerbia legnépszerûbb sportolója Novak Djokovic sem maradhatott ki a felsorolásból.

Hirdetés