Hirdetés
Archivum

Aleksandra Crvendakic várakozásai az Európa-bajnokság elõtt:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdetét veszi a 2019-es Európa-bajnokság, mely elõtt a társ-házigazda Szerbia bizakodva várja a rajtot. Aleksandra Crvendakiæ a Sopron Basket játékosa a Tanjug hírügynökségnek beszélt várakozásairól.

Fotó: Tanjug

Fotó: Tanjug

“Valójában egy Európa-bajnokságon nincs olyan, hogy “legerõsebbnek tartott csapatok”, sõt még gyenge csapatok sincsenek.” – kezdte esélylatolgatását Crvendakiæ arra a kérdésre válaszolva, hogy mely gárdákat tartja favoritnak. “Minden válogatottnak megvannak a maga erõsségei és mindenki ellen maximális koncentrációra van szükség. Senki ellen sem lehet hibázni. Mi készen állunk és ezt szeretnénk a helyszínen bizonyítani.”

Franciaország a felkészülés alatt kétszer verte Szlovákiát, háromszor Törökországot, illetve legyõzte Franciaországot. Egyszer pedig alulmaradt Oroszországgal szemben.

“Ilyen szempontból a franciaországi torna volt, ami nagy erõfelmérõnk. Láttuk, hogy milyen potenciál van a csapatunkban, de a hibáinkat is, amiket az utolsó szakaszban Versecen igyekeztünk kijavítani. Keményen dolgoztunk, készen állunk. Mindig lépésrõl lépésre haladunk. Soha nem szabad túl messzire tekinteni. Úgy gondolom, hogy meccsrõl meccsre jobbak leszünk és mindent megteszünk a gyõzelemért.” – fogalmazott Crvendakiæ

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Szerbia fennállása során elõször egy nagy tornára nem nevezte a jól ismert piros mezét. A hazai fehér szerelés mellett a másik alapszín a kék lesz a szövetség, a sportszergyártó partner és a szponzorok döntése alapján.

“A sikereket nem a mez színe, hanem a befektetett energia és munka alapján érjük el. Legyen bármilyen színe is a meznek, mindig Szerbia meze a legszebb számomra, számunkra, amiben megtiszteltetés játszani.” – jelentette ki Crvendakiæ.

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Crvendakiæ szerint nem fog bénítólag hatni a már most érezhetõ hatalmas elvárás és a hazai közönség “Amikor kiderült, hogy mi rendezzük az Eb-t, nagyon boldogok voltunk. Saját közönségünk, barátaink, családtagjaink elõtt játszhatunk. Ez csak pluszt jelenthet.”
 

Fotó: Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Fotó: Aleksandar Dimitrijevic/RAS

Hirdetés