Hirdetés
Archivum

Alina Iagupovát szerzõdtette a Los Angeles Sparks:

:

Hirdetés

Egy újabb európai klasszis mutathatja meg magát az Egyesült Államokban. A Los Angeles Sparks bejelentette, hogy szerzõdtette az ukrán Alina Iagupovát.

Fotó: Los Angeles Sparks/sparks.wnba.com

Fotó: Los Angeles Sparks/sparks.wnba.com

Alina Iagupovát talán senkinek sem kell bemutatni, aki az elmúlt egy évtizedben követte az európai nõi kosárlabdát. Az ukrán játékos ponterõs teljesítményével, sajátos fizikai adottságaival már a korosztályos eseményeken kiemelkedett. A játéka egyre inkább beérik, hosszabb franciaországi tartózkódás után Törökországban idén a Cukorova gárdájánál teljesedett ki.

A török élvonalban közel 64%-os mezõnymutató mutató mellett jelenleg 18.2 pont, 6.8 gólpassz, 5.4 lepattanó és 1.9 szerzett labda az átlaga. Az Európa Kupában pedig 20.1 pont és 6.4 gólpassz. Nagy kérdés, hogy a tengerentúlon ez a stílus mennyire érvényesülhet. Ha valóban belevág a kalandba, akkor viszont nagyon sokat nyerhet vele. Tavaly Európából Maria Vadeeva próbálta ki magát a WNBA-ben. Szintén a Los Angeles Sparks játékosa volt. Novemberben az orosz szövetség honlapjáról lapunkban is szemléztük azon nyilatkoztát, amikor hosszasan beszélt arról: mennyit profitált a tengerentúli kalandból. 

A Sparks kerete egyre jobban formálódik. Február eleje óta idõrendi sorrendben Karlie Samuelson, Odyssey Sims, Ashley Walker, Alana Beard és Tierra Ruffin-Pratt szerzõdtetését jelentették be.

Hirdetés