Hirdetés
USA

Alisia Jenkins bemutatkozott a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Az elmúlt szezonban a magyar élvonal legjobb teljesítmény-index átlagát jegyző Alisia Jenkins bemutatkozott a WNBA-ben. Az európai évadra a TFSE-MTK csapatához visszatérő kiváló adottságokkal rendelkező játékos a debütálásakor az Indiana Fever színeiben közel két percet töltött a pályán a Seattle Storm elleni összecsapáson.

Mint ismert, múlt héten hétfőn jelentette be a Fever, hogy a csapatot elért sérüléshullám miatt az alapszakasz hajrájára változtat a keretén és a WNBA buborékjába új játékost hoz be Alisia Jenkins személyében. Az eredetileg tervezetthez képest ugyanis Tiffany Mitchell, Stephanie Mavunga, Victoria Vivians és Erica Wheeler játékára nem számíthat a szakmai stábjuk. Ez a helyzet természetesen minden előzetes számításaikat felülírta.

Jenkins-nek át kellett esnie a kötelező orvosi vizsgálatokon, koronavírus-teszteken és egy hét karantén várt rá a floridai Bradentonban, mielőtt csatlakozhatott a társaihoz. Úgy jött ki a lépés, hogy éppen kedden, tehát a meccsnapon kapott zöld utat. Ez azt jelentette, hogy a Seattle elleni találkozóra közös edzés nélkül készülhetett.

A Seattle Storm 87-74-re verte az Indiana Fever-t. A félidőre 11 pontos különbség alakult ki a felek között. A harmadik negyedben ez 16 egységre nőtt és összeségében a listavezető magabiztosan tartotta kézben az irányítást. Jenkins a második negyed közepén kapott lehetőséget közel másfél percre. Majd közvetlenül a nagyszünet előtt került még pályára. Természetesen időre és közös edzésmunkára van szüksége, hogy jobban illeszkedjen a gépezetbe.

Az Indiana Fever legközelebb augusztus 28-án, pénteken hajnali 1 órától a Chicago Sky ellen lép pályára.

Hirdetés