Hirdetés
Magyarország

Alisia Jenkins érte el a legjobb teljesítmény-indexet a hétvégén:

:

Hirdetés

A hétvégén teljes fordulót rendeztek a hazai élvonalban. A találkozókról rövid összefoglalókat közöltünk és megosztottuk az edzők, illetve a játékosok néhány mondatos villámértékelését. Most egy kicsit egy egyéni statisztikák között nézünk szét, hogy kik voltak a számok alapján a bajnoki forduló leghatékonyabb játékosai.

A legfontosabb statisztikai mutatókat összesítő teljesítmény-indexet tekintve Alisia Jenkins a TFSE-MTK amerikai légiósa bizonyult a hétvége legjobbjának. 42-es VAL mutatóval zárt, amikor a csapata 76-60-as ceglédi sikere alkalmával 28 pontot és 20 lepattanót jegyzett. Ezt kiegészítve érdemes kiemelni, hogy 20 mezőnykísérletéből 10 sikeres lett és  8-ból 6 büntetőjét értékesítette.

A második legmagasabb teljesítmény-index értékkel Ziomara Morrison zárt. Az Aluinvent DVTK chilei válogatott klasszisa a ZTE NKK elleni 84-72-es diadal során 25 pontot, 14 lepattanót ért el, volt 3 gólpassza és 2 szerzett labdája. A 16 mezőnykísérletéből pedig 11 utat talált a gyűrűbe. Összességében 41-es VAL mutatóval fejezte be a mérkőzést.

A további adatokat figyelve Brianna Fraser (Vasas Akadémia) 38, Erica McCall (Atomerőmű KSC Szekszárd) 34, míg Abigail Fogg (ELTE-BEAC Újbuda) 32-es teljesítmény-index értékkel zárt. A PEAC ellen győztes találatot jegyző Fraser 27 ponttal és 7 lepattanóval remekelt. McCall a PINKK 34 pontos kiütésekor ért el 20 pont, 13 lepattanós dupla-duplát. A BEAC pedig ugyan alulmaradt a Csata otthonában, de Fogg a 16 pontja és 13 lepattanója mellett 3 szerzett labdát és 5 kiharcolt faultot is fel tudott mutatni.

Hirdetés