Hirdetés
Magyarország

Alisia Jenkins és Chanise Jenkins is hazautazott:

:

Hirdetés

Hazautazott az Egyesült Államokba a TFSE-MTK két légiósa Alisia Jenkins és Chanise Jenkins.

A koronavírus járvány gyors terjedése miatt bizonytalan helyzet alakult ki Európából az Egyesült Államokba történő beutazás kapcsán. Lapunk felületein is hírt adtunk arról, hogy Donald Trump rendkívül szigorú intézkedéseket vezetett be. Több profi sportoló is hazatért a kontinensünkről. Hazánkból az NKE-FCSM Csata már kommunikálta Megan Gustafson döntését. Hasonló helyzetbe került a TFSE-MTK is, de ahogy Magyar Bianka vezetőedző fogalmazott lapunknak: maximálisan megértik a játékosok álláspontját.

Fotó: MKOSZ – Rébay Viktor

A két légiósunk megkeresett minket azzal, hogy Donald Trump az Egyesült Államok elnöke kiadott egy nyilatkozatot, ami alapján egy kicsit megijedtek. Ha péntekig nem térnek haza, akkor utána bizonytalan, hogy mikor láthatják a családjukat. Mondtuk nekik, hogy teljesen megértjük. Megvettük nekik a repülőjegyet és ma reggel mindketten hazautaztak. Nagyon szomorúak vagyunk mi is és ők is, hogy ezt a bajnokságot így kell befejezni. Hétfőn vagy kedden lesz egy ülés, ahol eldöntik hogy a bajnokság folytatódni fog-e vagy sem. Nekünk szombaton van még egy alapszakasz meccsünk, azt lejátsszuk a magyar játékosokkal, akik maradtak. Kristina Arsenic a kupán sérült meg, otthon van Szerbiában és már nem fog visszatérni hozzánk. Szomorúak vagyunk, nem tudja senki, hogy most mi lesz. Mindenki várja a döntést. Tegnap volt egy utolsó közös ebédünk, ahol elbúcsúztunk két amerikai játékosunktól és reméljük, hogy jövőre visszajönnek hozzánk.

– mondta Magyar Bianka.

A TFSE-MTK két amerikai légiósa kiemelkedő szezont teljesített Magyarországon. Alisia Jenkins 21 bajnoki mérkőzésen 35.9 perc alatt 22.2 pontot, 12.2 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt. Chanise Jenkins 20 összecsapáson 36.6 perc alatt 19.7 pontot, 5.8 lepattanót és 5.2 gólpasszt jegyzett.

Csapatfotó a közös ebédről

Hirdetés