Hirdetés
USA

Alisia Jenkins hétnapos szerződéssel a Chicagónál bizonyíthat:

:

Hirdetés

Az európai szezonra a TFSE-MTK csapatához visszatérő Alisia Jenkins az Indiana Fever után a Chicago Sky-nál is megmutathatja magát a WNBA-ben.

Mint ismert, pénteken engedte el a Fever Alisia Jenkins-t. A hazánkban az elmúlt évadban extra teljesítményt nyújtó játékos a Fever-nél egy mérkőzésen 1 perc 50 másodpercre kapott lehetőséget.

Jenkins-től függetlenül pénteken az átigazolási határidő lezárta előtt egy komoly tranzakció zajlott a Fever és a Sky között. Jantel Lavender játékjoga és két 2021-es draft választási lehetőség vándorolt a Sky-tól a Fever alakulatához, akik cserébe Stephanie Mavungát adták.

Az átigazolási határidő letelte óta a csapatok már csak szabadügynökeket vehetnek fel. Jenkins is ebben a státuszban várta a folytatást. Felértékelődött a személye, mivel augusztusban átesett a Covid-19 teszteken és kiülte a kötelező karantént, így azonnali erősítésként vethető be a WNBA buborékjában. Most már kívülről új játékost behozni nem érdemes, mert mire átesik a járványügyi eljárásokon, vége az alapszakasznak.

A Chicago Sky a WNBA tabellájának 5. helyén áll 10 győzelemmel és 6 verességel. A csapatukból Diamond DeShields és Azurá Stevens sérülés miatt a hétvégén hagyta el a WNBA buborékját. Minden erősítés jól jön számukra az alapszakasz hajrájában.

Hirdetés