Hirdetés
Magyarország

Alisia Jenkins lehetőséget kap a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Az Indiana Fever hétfőn bejelentette, hogy szerződtette Alisia Jenkins-t. A TFSE-MTK amerikai légiósa óriási lehetőséget kapott.

Az Indiana Fever nincsen könnyű helyzetben. Stephanie Mavunga és Erica Wheeler mellett a térdsérülést szenvedő Victoria Vivians-t is elveszítették. Vivians-re, aki még augusztus 11-én a Las Vegas Aces ellen dőlt ki, hosszabb kihagyás vár, így már el is hagyta a WNBA speciális bradenton-i buborékját.

Alisia Jenkins a Fever keretéhez a kötelező vizsgálatok, illetve karantén-időszak után csatlakozhat. Ekkor a tervek szerint Victoria Vivians helyét veheti át. A klub közleményében Tamika Catchings, szakmai alelnök azt emelte ki, hogy a lepattanói, illetve védekezésbeli képességei miatt esett rá a választásuk. Reményét fejezte ki, hogy komoly szerepet tölthet be a csapatban azzal az intenzitású játékkal, ami jellemzi.

A Fever az alapszakasz feléhez közelítve 4 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella 7. helyén ál.

Alisia Jenkins az elmúlt évadban a TFSE-MTK színeiben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A versenyrendszerek leállításakor vezette a magyar bajnokságot a VAL-mutató (34.67), a dobott pontok (22.24), a lepattanók (12.24) átlagában, valamint második volt a szerzett labdákat illetően (2.52).

A WNBA-ben Jenkins eddig tétmérkőzésen nem kapott lehetőséget. 2016-ben az egyetemi éveit követően a New York Liberty edzőtáborában mutatta meg magát. A versenyző keretbe viszont akkor nem került be.

Fotó: Rébay Viktor / MKOSZ

Hirdetés