Hirdetés
Utánpótlás

All-Star elismerés az utánpótlás évek zárásaként – Dombai Rékát kérdeztük:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A magyar válogatott az 5. helyet szerezte meg a soproni U20-as Európa-bajnokságon. A torna All-Star ötösébe a magyar csapat húzóemberét Dombai Rékát is beválasztották, akinek így egy szép egyéni teljesítménnyel és elismeréssel zárultak utánpótlás évei. A győriek feltörekvő játékosát kérdeztük.

Sopronban a mieink csak a későbbi két döntőstől, Spanyolországtól és Csehországtól szenvedtek vereséget. Árulkodó adat a tornáról, hogy a magyar válogatott osztotta ki az Európa-bajnokságon a legtöbb gólpasszt. A második legjobb pontátlag és holtversenyben a második legkevesebb eladott labda is a magyar csapaté volt.

Szerintem egy nagyon jó Európa-bajnokságot zártunk. Köszönjük Sopronnak, hogy helyet adtak ennek az eseménynek és hogy mindenki rengeteg élménnyel gazdagodhatott. Csalódott voltam amikor nem kerültünk a négybe, de így visszagondolva nem érzek hiányt. Azt gondolom nagyon szépen és magabiztos teljesítménnyel fejeztük be ezt az Európa bajnokságot.

– hangsúlyozta lapunknak Dombai Réka, aki 17.3 pontot és 4.7 gólpasszt átlagolva került be a kontinenstorna legjobb ötösébe.

„Ez hatalmas megtiszteltetés. A lányok és a stáb nélkül nem valósulhatott volna meg, hogy bekerüljek az All Star csapatba. Hálás vagyok, hogy bíztak bennem és számítottak rám. Én igyekeztem segíteni a csapatot a legjobb tudásom szerint.” – mondta a klubszinten az UNI-Győr együttesét erősítő játékos.

Fotó: FIBA.Basketball

Maradva a számoknál. Dombai Réka a teljesítmény-index, a szerzett pontok és a gólpasszok rangsorában is az első három között zárt az Európa-bajnokságon. Hatalmas munka van egy ilyen teljesítmény mögött.

Nehezen hittem el az eredményhirdetésnél, amikor mondták a nevemet, mert nem mindennapi, hogy az 5.helyről választanak játékost. Őszintén szólva elsírtam magamat a díjkiosztó után, mert az a rengeteg áldozat és energia, külön edzések végre kifizetődtek. A családomnak is hálával tartozom, hogy kiálltak mellettem és a nehéz időkben is mindig átlendítettek. Az edzőimnek is köszönettel tartozom, akik hittek bennem és segítettek.

– összegzett a 20. életévét szeptember közepén betöltő játékos, akinek lezárult egy korszak a pályafutásában. Utolsó korosztályos FIBA tornáját teljesítette.

Az elmúlt öt évben Dombai Réka U16-os és U18-as Európa-bajnokságon is nyert ezüstérmet a magyar válogatottal. Tagja volt a 2018-as U17-es világbajnoki negyedik helyezett együttesnek és a 2021-es U19-es világbajnoki bronzérmes gárdának.

„Mindig vártam az edzőtáborokat. Tudtam, az hogy én bekerültem a válogatottba egy pozitív visszajelzés arra, hogy jó munkát végzek. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhettem az utánpótlás években és remélem, hogy a felnőtt válogatottbam is helyet fogok kapni. Én ezért mindent meg fogok tenni. Sok barátságra tettem szert az évek alatt és ezekért is hálás vagyok.” – zárta beszélgetésünket Dombai Réka.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés