Hirdetés
Archivum

Allie Quigley 11 pontjával döntõs a Lengyel Kupában a Wisla Krakow:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a hétvégén rendezik Bydgoszcz városában a Lengyel Kupa hatos döntõjét, melynek fináléjában a Wisla Krakow és az Energa Torun csap össze.

Pénteken a negyeddöntõk során a Polkowice 69-53-ra legyõzte a Gorzow együttesét, míg a házigazda Bydgoszcz a másodosztályú AZS Uniwersytet Warszawski-t verte 104-59-re. A két gyõztes csatlakozhatott a legjobb négy között a kiemelt gárdákhoz, a Wisla Krakow-hoz és az Energa Torunhoz.

Szombaton az elsõ elõdöntõben a Wisla Krakow 67-42-re verte a CCC Polkowice alakulatát. A két gárda között már a félidõre 16 pontos differencia alakult ki és a 15-2-es harmadik negyedben a Wisla végleg döntésre vitte a gyõztes kilétét. Stefan Svitek a döntõre tartalékolva 20 percnél többet egyetlen húzóemberét sem szerepeltette. Allie Quigley 17 perc alatt 11 pontig jutott.

A fináléban a Wisla Krakow ellenfele az Energa Torun lesz, miután 79-72-re gyõzték le a házigazda Artego Bydgoszcz-t. A hazaiak a negyedik negyed elején még vezettek, ezt követõen azonban a Torun hazánkban is ismert légiósai megrázták magukat. Az elmúlt évadot a PEAC-Pécsnél töltõ Maurita Reid 21 pontig jutott, míg 2013 õszén a PINKK-nél szereplõ Tijana Ajdukovic 14 pontot jegyzett.

A finálé esélyese a Lengyelországban még veretlen Wisla Krakow. A két csapat õszi bajnoki mérkõzésén a Wisla 89-74-es gyõzelmet aratott a Torun otthonában.

Hirdetés