Hirdetés
Archivum

Allie Quigley 18 ponttal vezette gyõzelemre a Chicago Sky-t:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra mind a 12 csapat pályára lépett a WNBA-ben. Nézzük a rövid összefoglalót a játéknapról, mely magyar szempontból azért is érdekes, mivel Allie Quigley a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta.

A Chicago Sky 96-86-ra legyõzte a Connecticut Sun-t és ezzel matematikailag is biztosította helyét a rájátszásban. A két csapat a harmadik negyed közepéig fej-fej mellett haladt. Egy 10-2-es szériával itt tudott ellépni a Sky és innentõl kezdve végig õrizték az elõnyüket. Allie Quigley 18 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. Ez esetében szezoncsúcs. A Sky színeiben továbbra sem léphetett pályára Elena Delle Donne.

A listavezetõ Minnesota Lynx 81-76-ra gyõzte le a San Antonio Stars gárdáját. Itt a Stars 39 percen át nyílttá tudta tenni a csatát és csak az utolsó percben biztosította be a gyõzelmet a Lynx. Seimone Augustus 20, Maya Moore 17 pontot szerzett.

A Los Angeles Sparks 78-60-ra kikapott a Seattle Storm gárdájától. Itt már a 28-15-ös elsõ negyed eldöntötte a gyõztes kilétét. A mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy a biztos alapszakasz második hely tudatában a Sparks szakmai stábja pihentette Nneka Ogwumike-t és Kristi Toliver-t. A Storm számára eközben nagy volt tétje a találkozónak, hiszen egy sikerrel matematikailag is biztosíthatták helyüket a rájátszásban.

Ami a többi eredményt illeti, az Indiana Fever 80-73-ra legyõzte a Washington Mystics gárdáját. A Fever ezzel szintén biztosította a helyét a rájátszásban. A Phoenix Mercury 86-75-re verte az Atlanta Dream csapatát, míg a New York Liberty 84-81-re kikapott a Dallas Wingstõl.

Eredmények
Chicago Sky – Connecticut Sun 96-86
Indiana Fever – Washington Mystics 80-73
New York Liberty – Dallas Wings 81-84
Minnesota Lynx – San Antonio Stars 81-76
Atlanta Dream – Phoenix Mercury 75-86
Los Angeles Sparks – Seattle Storm 60-78
 

Hirdetés