Hirdetés
Archivum

Allie Quigley a 37 pontjával rekordot állított fel az EK döntõben:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa döntõjének elsõ mérkõzésén a Galatasaray 90-68-ra legyõzte a Reyer Veneziát. A mérkõzésen Allie Quigley 37 pontot szerzett, ami egyéni teljesítményeket tekintve rekord az Európa Kupa döntõit nézve.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Galatasaray csapatszinten is fantasztikus formát mutatott az Európa Kupa fináléjának elsõ felvonása alkalmával, de Quigley még így is kiemelkedett a mezõnybõl. Már a félidõben 21 pontnál járt, a meccs végéig pedig 37 egységig jutott. Tette mindezt kiemelkedõ dobószázalék mellett, hiszen a 18 mezõnykísérletébõl 14 sikeresnek bizonyult. Emellett mind az öt büntetõjét értékesítette, volt 4 lepattanója és 3 gólpassza.

„Valószínûleg pályafutásom egyik legjobb teljesítménye és legjobb estéje volt.” – fogalmazott Quigley a FIBA honlapján, majd így folytatta: „Egyszerûen minden a helyén volt, de más játékosok, például Gigi (Gintare Petronyte) is elõléptek és fantasztikusan játszottak.”

Nagyon kedvezõ helyzetbe került a Galatasaray, de a Reyer Venezia éppen egy másik török csapat a Hatay ellen az elõdöntõben 20 pontos hátrányból állt talpra. „Tanultunk a Hatay meccsébõl és tudjuk, hogy a 20 pont az nem jelent semmit. Most 5 percig ünnepelhetünk, de a Venezia jött már vissza ekkora hátrányból.” – összegzett Quigley a nemzetközi szövetség honlapjának adott rövid nyilatkozatában.

Quigley legszebb megmozdulásai:

Allie Quigley nem véletlenül emelte ki Gintare Petronyte teljesítményét, aki 25 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el. Ez pedig azt jelenti, hogy ketten együtt a csapatuk 90 pontjából 62-t szereztek.

Fotó: Galatasaray

Fotó: Galatasaray

Hirdetés