Hirdetés
USA

Allie Quigley a figyelem középpontjába került az NBA dobóversenye után:

:

Hirdetés

Több hét után élő kosárlabdát láthattak a szurkolók az Egyesült Államokban az ESPN csatornán. A H-O-R-S-E dobóverseny egyik meglepetését Allie Quigley szolgáltatta, aki Chris Paul-t győzte le.

Tudom, hogy nagyszerű dobó. Tízszeres All-Star. . . olimpikon. Ő Chris Paul. Nagyszerű volt játszani ellene, soha nem találkoztunk személyesen. Jótékonysági célokat szolgált az esemény és örülök, hogy részese lehettem. Volt néhány trükk, amit előre kigondoltam. Megpróbáltam ezeket kombinálni egy-két alapvető dobással, hogy betűket tegyek fel a táblára. Abban bíztam hogy amikor már belejöttem, akkor néhány kockázatosabbat is megpróbálok.

– idézte fel Quigley a versenyt a Chicago Sun-Times című lapnak, majd röviden a felkészülésről is beszélt:

Kicsit gyakoroltam előtte, pontosabban megnéztem, hogy mi az, ami működhet. Van egy kis macskaköves rész az udvarunkon, figyeltem miként tudok onnan dobni és utána gyakoroltam a palánk mögötti dobásokat.

Allie Quigley és Courtney Vandersloot március végén tért haza Jekatyerinburgból. Karanténban voltak 14 napig, de azóta is odafigyelnek a társadalmi távolságtartásra. A WNBA szezont közben elhalasztották, így az edzőtáborok áprilisra 26-ra tervezett nyitását és a május 15-én esedékes bajnoki rajtot is.

Néhány hét már eltelt a leállás óta. Szokatlan érzés, megszoktuk, hogy hazatérve rögtön belevágunk az új szezonba. Jó volt egy kicsit újra versenyhelyzetbe kerülni. Visszajött valami abból is, amikor gyerekek voltunk és HORSE-t játszottunk a kocsifeljárón.

– fogalmazott Quigley. A Chicago Sky sztárja szerint komoly üzenetértéke volt annak is, hogy egy ilyen televíziós eseményre a WNBA-ből is hívtak játékost.

Fantasztikus, hogy ez megvalósulhatott. Az utóbbi idők munkája után már nem meglepetés, hogy WNBA játékost is hívtak egy ilyen eseményre. Ez mutatja, hogy mennyit léptünk előre. Nyilvánvaló, hogy még sok tennivalónk van, de úgy érzem, hogy jó úton járunk.

Az elődöntőre és a döntőre csütörtökről péntekre virradóra kerül sor. Allie Quigley ellenfele Zach Levine lesz, míg a másik ágon Chauncey Billups és Mike Conley méri össze a tudását.

Hirdetés