Hirdetés
Európa

Allie Quigley bemutatkozott Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

Szerdán lejátszotta első tétmérkőzését az új évadban az UMMC Jekatyerinburg. Az Euroliga és az Orosz Bajnokság címvédőjénél bemutatkozott Allie Quigley.

Fotó: basket.ugmk.com

Nyáron már hírt adtunk arról, hogy Allie Quigley a Jekatyerinburgnál folytatja pályafutását. Az orosz sztárcsapat már az elmút szezon közepén hívta az akkor még a Schio-t erősít klasszist. Az olasz bajnokkal kötött megállapodása alapján az Euroliga alapszakasz végével lett is volna mód arra, hogy Quigley távozzon a klubtól és Oroszországban szerepeljen. Akkor azonban úgy döntött, hogy kitölti az évadot a Schio-nál, mellyel végül bajnokságot is nyertek. Az olasz finálé MVP-je pedig éppen Quigley lett.

Fotó: basket.ugmk.com

A WNBA-ben a Chicago Sky-nál Quigley 34 alapszakasz mérkőzésen 28.6 perc alatt 13.8 pontot, 3.0 lepattanót és 2.5 gólpassz átlagolt. Jekatyerinburgban az érkezésével teljes lett a chicagói különítmény. A szakmai stábban Miguel Mendez segítője James Wade, a Sky vezetőedzője. Quigley mellett Courtney Vandersloot is az együttest erősíti. Érdekesség, hogy itt Európában a Wisla Krakow-nál töltött szezon óta nem szerepelt egy csapatban Quigley és Vandersloot.

Fotó: basket.ugmk.com

A szerdai szezonnyitó a papírformának megfelelően alakult. Az UMMC Jekatyerinburg 92-56-ra kiütötte a Dinamo Moszkvát. Brittney Griner 25, Maria Vadeeva 23 pontot ért el. Allie Quigley közel 20 percet töltött a pályán, 6 ponttal, 4 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt. A Jekatyerinburg legközelebb október 7-én, hétfőn a Szpartak Noginszk vendége lesz.

Hirdetés