Hirdetés
Archivum

Allie Quigley és a Sky washingtoni bravúr reményében:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra egy mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Ezen a Chicago Sky a Washington Mystics vendége lesz.

Két olyan csapat méri össze az erejét a WNBA elõttünk álló játéknapján, amelyeket a hétvégén komoly sikerélmény ért. A Mystics hazai szezonnyitóján telt házas közönség elõtt az Atlanta Dream 96-75-ös kiütésével nyitotta az új arénáját. A játék minden elemét dicsérte Mike Thibault vezetõedzõ. Az elsõ félidõben szigorú védekezéssel, extra lábmunkával alapozták meg a gyõzelmet, amihez kiváló dobóforma párosult. Egészen pontosan 56.7%-al dobtak mezõnybõl, a 67 kísérletükbõl 38 sikeres lett. Szinte hibátlan büntetõzés, 27 gólpassz és 35-28-ra nyert lepattanócsata lett annak az estének a mérlege. A DVTK-bõl megismert Shatori Walker-Kimbrough-nak is szurkolhattunk, aki 10 pontot ért el.

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

A Chicago Sky a címvédõ Seattle Storm-ot verte. Emlékezetes végjáték volt, ahol a Sky valamivel higgadtabbnak bizonyult. Az elõzõ este is pályára lépõ Storm fáradtan is tartotta a lépést, de – ha szabad így fogalmazni – a Sky-nak sokkal fontosabb volt az a derbi. A tavalyi botrányosan gyenge év után nagyon nem sikerült az idei rajt. A hazai szezonnyitón égetõ szükségük volt egy közösség formáló, önbizalmat adó sikerre. Arról nem beszélve, hogy Allie Quigley (25 pont), Diamond DeShields (21 pont) és Courtney Vandersloot (10 pont, 11 lepattanó) megmutatta, hogy õk hárman összehangolt, jó játékkal sokáig tudnák repíteni ezt a gárdát. Ráadásul ezúttal a védekezés is valamivel élesebbnek bizonyult.

A Mystics-Sky párosítás pikantériáját Elena Delle Donne személye is adja, aki Chicagóból szerzõdött a fõvárosba. Már mindkét klubot döntõbe vezette. Egykori csapata ellen eddig mind a hat meccsét megnyerte, motiváltan játszva 20.2 pont, 7.2 lepattanó átlaggal. Összességében is a washingtoniak tûnnek favoritnak. Hétvégén mindkét alakulat rendkívül nagy energiával, intenzíven és pontosan játszott. Nagy kérdés, hogy melyik fél tudja ezt megközelíteni újra. Abból a szempontból van a Mystics-nek erre több esélye, hogy lényegesen mélyebb a padja. A Sky-nál onnan hétvégén 13 pont érkezett és ahogy kiemeltük, a Quigley, DeShields, Vandersloot trióra nagy szükségük van. A Mystics-nél is sokat dobott az elsõ találkozót kihagyó Delle Donne felépülése, ahogy Toliver játéka is szombaton, de a két meccsrõl a pad 37.6 pontos átlaga 42.7%-os mezõnymutató mellett, extra.

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

Hirdetés