Hirdetés
Archivum

Allie Quigley és Courtney Vandersloot ismét a címvédõ ellen:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra, egészen pontosan éjféltõl a Chicago Sky ismét vendégül látja a Seattle Storm gárdáját. Chicagóban bíznak benne, hogy ismét sikerül meglepni a WNBA címvédõjét.

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

Az elmúlt egy hétben a Chicago Sky óriási hullámvasutat mutatott be. Az elmúlt hétvégén egy máig emlékezetes csatában, extra hangulatú hazai szezonnyitón 83-79-re verték a Seattle Storm-ot. Mondani sem kell Quigley 25, DeShields 21 pontját vagy éppen éppen a sorsdöntõ utolsó négy pontot szerzõ Vandersloot dupla-dupláját. 51.4%-al dobtak mezõnybõl és összességében a védekezésre sem lehetett panasz. Aztán a csapat elutazott Washingtonba, mi is nagy várakozással, kiemelt felvezetéssel készültünk arra a rangadóra és teljesen visszaestek abba a letargiába, ami tavaly jellemezte õket. DeShields 24 pontja ellenére 103-85-re maradtak alul.

Nem is feltétlenül a vereség ténye vagy mértéke a sokkoló, hanem a játék. A Sky tavaly a mezõny leggyengébben védekezõ gárdája volt. Ezt nem csak a szubjektív benyomások, hanem minden objektív statisztikai mutató is kirajzolta. Csak a második negyedben 30 pontot kaptak, eladtak 17 labdát. “Azt hiszem inkább az volt a kulcs. A túl sok eladott labda, ami egy visszatérõ probléma. Sokkal jobban meg kell becsülni a labdát. Három dologra kell figyelnünk ahhoz, hogy meccseket nyerjünk. Ez az egyik.” – nyilatkozta James Wade vezetõedzõ.

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

A Seattle Storm múlt héten úgy érkezett Chicagóba, hogy elõtte este Atlantában játszott. Gary Kloppenburg dicsérte is a lányokat, hogy a fáradtság ellenére komoly melót tettek az estébe és gyõzelmi esélyt teremtettek maguknak. Sokszor méltattuk a Storm-ot, akik minden nehézség ellenére versenyképesen kezdték a szezont. A héten a Minnesota Lynx-t verték. Tették ezt 59.3%-os mezõnymutatóval, illetve Jewell Loyd (15.2 pontos átlag eddig) és Jordin Canada (12.6 pontos átlag eddig) eredményes játékával. Natasha Howard (18.2 pont, 10.0 lepattanó) pedig igazi vezér és így hárman bárki ellen sikert érhetnek el. A korábbiakhoz képest szigorítottak a védekezésükön, amivel szintén lehet ellensúlyozni a hiányzókat.

A Sky-nak csak akkor van esélye bármire ebben a szezonban, ha rendezik a soraikat védekezésben. Emellett pedig sikerül állandósítani, hogy Quigley, DeShields és Vandersloot triója egyszerre legyen hatékony. Ha csak egyikük ragadja magához labdát, mint tette azt például Washingtonban DeShields vagy az az elsõ meccsen a reménytelenül próbálkozó Qugiley, akkor abból nem lesz semmi. Ráadásul szükség lenne, hogy Katie Lou Samuelson és Chloe Jackson többet vállaljon. Mind a ketten messze elmaradnak a várakozásoktól. Most egy pihentebb Storm ellen komoly erõfelmérõ jön.

Statisztika

Seattle Storm

Chicago Sky

Hirdetés