Hirdetés
USA

Allie Quigley is indul az NBA vasárnapi különleges dobóversenyén:

:

Hirdetés

A versenyrendszerek leállása közepette az NBA, a WNBA és az ESPN közösen H-O-R-S-E Challenge versenyt hirdetett meg. Az élős televíziós eseményen az egyik résztvevő Allie Quigley lesz.

A H-O-R-S-E Challenge egy különleges dobóverseny, mely három évben (1978-ban, 2009-ben és 2010-ben) az All-Star hétvége programján is szerepelt. Párviadalok lesznek, ahol az előre kitalált dobóformát, melyek várhatóan igencsak szokatlan helyről és helyzetből érkeznek majd, mindenki a saját otthonában lévő palánkra teljesíti. A hibázó versenyző gyűjti a betűket és akinek először kijön a H-O-R-S-E, búcsúzik a versenytől.

Fotó: WNBA

Az NBA és a WNBA sztárjai együtt versenyeznek. Gyakorlatilag egyetlen tiltás lesz, hogy zsákolni nem szabad. Mindenkinek az otthonában lévő palánknál állítanak fel egy kamerát és amolyan videó-konferencia formájában közvetíti az eseményt az ESPN. Nyolc versenyző vesz részt, a női szakágat Allie Quigley mellett Tamika Catchings képviseli.

A résztvevőket két négyes csoportba osztják. Vasárnap mindkét csoportban két-két pár mérkőzik. A győztesek a csütörtöki elődöntőbe jutnak. Allie Quigley ellenfele Chris Paul lesz. Mint ismert, Quigley egymást követő két évben (2017, 2018) a WNBA All-Star gáláján megnyerte a tripladobó versenyt. Courtney Vandersloot-tal közös otthonukba az NBC riportján keresztül éppen múlt héten pillanthattunk be.

Az eseményt vasárnapról hétfőre virradóra magyar idő szerint hajnali 1 órától követhetjük az ESPN műsorán. Egy jótékonysági akció is kapcsolódik a versenyhez: a névadó, a State Farm több, mint 200000 dollárt adományoz az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelemre.

A párosítások:

Negyeddöntő 1. csoport: Trae Young – Chauncey Billups
Negyeddöntő 1. csoport: Tamika Catchings – Mike Conley Jr.

Negyeddöntő 2. csoport: Zach LaVine -. Paul Pierce
Negyeddöntő 2. csoport: Chris Paul – Allie Quigley

Fotó: WNBA

Hirdetés