Hirdetés
USA

Allie Quigley ismét helytállt az NBA dobóversenyén:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra került sorra az NBA H-O-R-S-E Challange elődöntője és fináléja.

Azok után, hogy Allie Quigley vasárnap Chris Paul-t legyőzte az NBA dobóversenyén, Zach LaVine ellen is remek megoldásokat mutatott. Végül alulmaradt, de a női kosárlabda ismét egy kicsit a figyelem középpontjába került, ami nagyon fontos a szakágnak. Az ESPN pedig találóan ezt az NBA H-O-R-S-E Challange-t adást arra is felhasználta, hogy a péntekről szombatra virradóra rendezendő WNBA draft-ot népszerűsítse. Rebecca Lobo bejelentkezését is meghallgattuk Sabrina Ionescu-ról.

A főszerepben azonban most a profik voltak. Az elődöntőben Allie Quigley és Zach LaVine mérte össze az erejét. Kis túlzással az elmúlt egy hét során Quigley többet szerepelt a tengerentúli sajtóban, mint az elmúlt szezonokban összesen. Ebben a közvetítésben kis riportban megismerkedhettünk Courtney Vandersloot-tal közös életükről. Bemutatták a tengerentúli nézőknek, hogy Európában és az Egyesült Államokban is együtt játszanak és láthattunk fényképeket, hogy sokat utaztak, sok helyre eljuthattak együtt.

A dobóversenyen az első két körben fej-fej mellett haladt Quigley és LaVine. Ismét felidézte Pistol” Pete Maravich földön ülős dobását Quigley. Ezzel a második körben egyenlített, majd ezt követően előnybe is került. Itt már érezhetően bántotta LaVine büszkeségét, hogy hátrányban van. Bár a zsákolás tiltott ebben a versenyben, de így is bemutatott két-három olyan mozdulatsort, amit női játékosnak nem nagyon lehet esélye megismételni. Végül be is jutott a döntőbe, ahol azonban Mike Conley jobbnak bizonyult nála.

Összeségében napjaink felfordult világában mind a két televíziós esemény, tehát a vasárnapi és csütörtöki is, üde színfoltot jelentett. Természetesen ideális esetben most meccseket néznénk és egy dobóverseny – főleg ilyen videó-konferenciás megoldással – nem kerülne képernyőre. Azonban azt is láthattuk, ha megvan a szándék, akkor a női szakágat be lehet vonni különböző közös eseményekbe az NBA-vel. Quigley vasárnapi sikere pedig azt is megmutatta, nem kell sok ahhoz, hogy megélénküljön a médiafigyelem.

Hirdetés