Hirdetés
Európa

Allie Quigley Jekatyerinburgba igazolása az EL legérdekesebb váltásai között:

:

Hirdetés

A női kosárlabda Euroliga hivatalos honlapján a FIBA szakírói összegyűjtötték, hogy véleményük szerint melyek lehetnek sorozat legnagyobb hatású nyári csapatváltásai. Az összeállításba Allie Quigley is bekerült.

Fotó: basket.ugmk.com

A FIBA szakírói Sonja Petrovic – Spar Citylift Girona, DeWanna Bonner – Dinamo Kurszk, Allie Quigley – UMMC Jekatyerinburg, Marine Johannes – LDLC Asvel Lyon Feminin és Ana Dabovic – Bourges Basket csapatváltását emelték ki.

Allie Quigley kapcsán a FIBA összeállítása arról ír, hogy szerződtetése komoly üzenet az UMMC Jekatyerinburg részéről. Elsősorban azzal kapcsolatban, hogy az orosz sztárcsapat nem kíván visszavenni a célokból. Quigley támadójátékát hangsúlyozzák. Azt emelik ki, hogy villanásaival képes megváltoztatni a momentumot és meccset eldöntő dobásokat is rá lehet bízni.

Nézzük a többi átigazolást. A FIBA szakírói szerint Sonja Petrovic a Spar Citylift Gironánál a sérülésből történő felépülése után igazi vezér lehet. DeWanna Bonner és a Dinamo Kurszk kapcsán kiemelik, hogy a játékos Orenburgban Roberto Iniguez-zel egy nagyon sikeres korszakot teljesített. A nyerő párosuk pedig újra Final Four esélyessé teszi az átalakuló kurszki gárdát.

Marine Johannes Franciaországban a Bourges-tól a nagy rivális Lyon-hoz került. A FIBA szerzői kiemelik, hogy a képességei elvitathatatlanok, amit mutat a Szuperkupa MVP címe is. Ugyanakkor kérdés, hogy egy végigjátszott Európa-bajnokság és WNBA szezon után mennyi ereje maradt. Johannes helyére érkezett a Bourges-hoz Ana Dabovic, akit x-faktornak neveznek. Meccsnyerő lehet, ugyanakkor a kiegyensúlyozatlanságára is figyelmeztetnek.

Hirdetés