Hirdetés
Archivum

Allie Quigley marad a Famila Schio-nál a szezon végéig:

:

Hirdetés

A szerdai 12. fordulót követõen hivatalossá vált, hogy a Famila Schio-nak már nincs esélye az Euroliga negyeddöntõ elérésére, a csapat maximum az Európa Kupában folytathatja nemzetközi szinten. Ezt követõen elterjedt, hogy Allie Quigley elhagyhatja a klubot. A pletykának volt valóságalapja, de a hétvégén megállapodtak a felek: Quigley a szezon végéig biztosan marad az olaszoknál.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Amikor Allie Quigley elkötelezte magát novemberben a Schio-hoz, akkor az ilyenkor bevett gyakorlat szerint bekerült a szerzõdésébe az a pont, amennyiben az olasz csapat nem jut be az Euroliga rájátszásába, akkor szabadon eligazolhat kedvezõbb ajánlat esetén. Az olasz klub elsõ embere Paolo De Angelis megerõsítette a Giornale di Vicenza munkatársának, hogy az UMMC Jekatyerinburg megkereste a klubot és a játékost is egy igen nagyvonalú ajánlattal.

Hosszas egyeztetések zajlottak, hiszen az anyagi lehetõségek mellett Quigley számára a szakmai kihívás is igen csábító volt. Arról nem beszélve, hogy párja Courtney Vandersloot az orosz sztárcsapatot erõsíti. Decemberi esküvõjük után így az egész tavaszt együtt, egy csapatban, egy városban szerepelve tudták volna tölteni a chicagó-i WNBA rajt elõtt.

„Döntöttem és Paolo De Angelis-nek elmondtam, hogy maradok. Talán egyszer a jövõben még lesz lehetõségem Jekatyerinburgban szerepelni Courtney oldalán, de most a jelenlegi csapattársaimnak szeretnék segíteni elérni a még megcélozható lehetõségeket.” – nyilatkozta Quigley a Giornale di Vicenza címû lapnak.

A helyi napilap összeállításában Paolo De Angelis hosszasan méltatta Quigley hozzáállását, hiszen elmondása szerint emberileg és szakmailag is érthetõ lett volna a távozása. Ugyanakkor hitet tett a klub és a társai mellett, így a szurkolóktól a következõ hazai meccsükön vastapsot kért számára.

Hirdetés