Hirdetés
Archivum

Allie Quigley megszerezte elsõ trófeáját a Fenerbahce együttesével:

:

Hirdetés

Szombaton délután rendezték Samsun városában az Elnöki Kupa fináléját. A Szuperkupának is beillõ összecsapáson a Fenerbahce 52-48-ra legyõzte a Galatasaray-t.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

A mérkõzés gyászszünettel kezdõdött az ankarai merénylet áldozataira emlékezve. Ezt követõen azonban a sport vette át a fõszerepet. A mérkõzést nagy lendülettel kezdték a csapatok. A Fenerbahce került lépéselõnybe, méghozzá Allie Quigley ponterõs játékával, aki az elsõ 10 percben 11 pontot szerzett. A játékrész végén 20-16-ra vezetett a Fenerbahce.

A második negyedben utolérte nagy riválisát a Galatasaray és innentõl kezdve kiegyenlített, de rendkívül pontszegény játék folyt a pályán. A második negyedben Lavender felelt a pontokért a Fener oldalán és így a szünetre megmaradt a minimális elõnyük. A félidõben 30-28 állt az eredményjelzõn.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org 

A harmadik negyedet 7-0-val indította a Fenerbahce és 37-28-nál alakult ki az egész összecsapáson a legnagyobb különbség. A Galata a harmadik etap végére 39-33-ra felzárkózott, de a záró szakaszban ismét elérte a 9 egységet a differencia. A végjátékban mindkét alakulat sokat hibázott, a Fenerbahce azonban õrizte vezetését és egy nem éppen kiemelkedõ színvonalú mérkõzésen megszerezte a 2015/2016-os évad elsõ trófeáját.

Allie Quigley 35 percet töltött a pályán és 13 pontot, 5 lepattanót, illetve 2 gólpasszt jegyzett.

Eredmény
Galatasaray – Fenerbahce 48-52

Hirdetés