Hirdetés
USA

Allie Quigley-nek szurkolhatunk az NBA jótékoynsági dobóversenyén:

:

Hirdetés

Hosszú idő után élő kosárlabdát láthatunk. Vasárnapról hétfőre virradóra az ESPN közvetítése mellett az NBA és a WNBA meghatározó játékosainak részvételével H-O-R-S-E Challenge dobóversenyt rendeznek. A jótékonysági esemény főtámogatója a State Farm, amely 200000 dollárt ajánlott fel a koronavírus járvány elleni küzdelemre. Az aktív WNBA játékosokat Allie Quigley képviseli a televíziós eseményen.

12 éves korom óta nem vettem részt H-O-R-S-E dobóversenyen. Sokan nem tehetik most meg, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak, például a szabadban játszanak H-O-R-S-E -t. Amikor kiderült, hogy ez egy komoly dolog lesz, azonnal igen mondtam. Sokan most is nap, mint nap dolgoznak, a frontvonalban küzdenek. Erről szól ez az egész. Tudunk egy kicsit segíteni nekik jótékonysági formában. Az pedig egy külön jó dolog, tehetjük úgy, hogy közben szórakozunk és szórakoztatunk.

– mondta az USA Today című lapnak Quigley, aki a chicagói Meals on Wheels alapítványt jelölte meg, amelyért játszik és ahova a főtámogató felajánlását eljuttatják. Ez egy olyan szervezet, amely rászorulók élelmezését látja el, akik bármilyen okból ebben a jelenlegi krízisben nem tudnak élelemhez jutni. Akár anyagi lehetőségeik beszűkülése miatt, akár azért mert életkoruk vagy egészségügyi állapotuk okán nem hagyhatják el otthonukat és nincs, aki segítsen az ellátásukban.

Allie Quigley és Courtney Vandersloot Jekatyerinburgból visszatérve otthonukban voltak kéthetes karanténban. Ez idő alatt rendeltek egy palánkot az udvarukra és a verseny során Quigley majd erre fog dobálni. Az ESPN stábja sem utazhat a szigorú korlátozások miatt. Mind a nyolc résztvevő a saját otthonában rendelkezésre álló technikai eszközökkel oldja meg az élőképes bejelentkezést. Quigley esetében ez úgy fog kinézni, hogy egy kétméteres létrán lesz iPad, amely az egész palánkot és a pályát mutatja. Emellett Vandersloot a telefonjával filmez és ezt a két képet fogják a televízió munkatársai váltogatni.

Allie Quigley riválisa a vasárnapi negyeddöntőben Chris Paul lesz. A verseny során a résztvevők szokatlan helyekről vagy szokatlan módon végeznek dobásokat, míg a másik félnek pontosan meg kell ismételnie a dobást. A verseny fő szabályai értelmében tilos lesz zsákolni. A játékosoknak 24 másodperc áll rendelkezésére a dobás befejezéséhez vagy megismételéséhez. Az ESPN munkatársai, mint a bírók, ellenőrzik, hogy a játékos helyesen teljesítette-e a bejelentett dobást és figyelik a pontos ismétlést is.

A Nike sportszergyártó már megküldte a résztvevőknek a speciális cipőt, amit Allie Quigley meg is osztott Twitteren:

A hivatalos kisfilm:

Fotó: WNBA

Hirdetés