Hirdetés
USA

Allie Quigley nyerte a WNBA All-Star gála tripladobó-versenyét:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

2017 (Minneapolis) és 2018 (Seattle) után harmadik alkalommal nyerte a WNBA All-Star gála tripladobó-versenyét Allie Quigley.

Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték Las Vegasban a 2021-es WNBA All-Star gálát, mely során a WNBA ligaválogatottja 93-85-re legyőzte a tokiói olimpiára készülő amerikai válogatottat. A félidőben lebonyolított tripladobó-versenyen Jonquel Jones, Jewell Loyd, Allie Quigley és Sami Whitcomb mérte össze az erejét.

Az első körből Allie Quigley (28 pont) és Jonquel Jones (27 pont) vívta ki a döntőbe kerülést. A döntőben Jones kezdett és 24 pontot ért el. Őt követte Quigley, aki végül 28 ponttal zárt. Az utolsó 10 triplakísérletéből nyolc sikeresnek bizonyult.

Allie Quigley idén 12.1 pontot átlagol a WNBA-ben és a triplákat 40.7%-al dobja ebben a szezonban, amivel a nyolcadik a rangsorban. A liga történetében Quigley tartja a tripladobó-versenyek rekordját, miután a 2018-as sikere alkalmával a 25 kísérletéből 20 sikeres lett.

A győzelemmel Allie Quigley 10000 dollárt nyert, amit egy általa megjelölt szervezetnek ajánlhat fel adományként. Az első két sikeréhez hasonlóan ezt ezúttal is az édesapjáról elnevezett Patrick Quigley Memorial Scholarship Fund kapja.

Videós összefoglaló ITT látható

Fotó: WNBA

Hirdetés