Hirdetés
USA

Allie Quigley-t köszöntötték az egyetemén:

:

Fotó: DePaul Women’s Basketball

Hirdetés

A DePaul hazai szezonnyitóján Allie Quigley-t köszöntötték a WNBA bajnoki címének elhódítása után.

Különleges a helyzet Chicagóban, hiszen a Sky WNBA-s csapata és a DePaul női kosaras szakmai programja ugyanazt az arénát használja. Ennek megfelelően ugyanúgy a Wintrust Arénában került sor az ünnepségre, ahol pár héttel korábban Quigley a Sky színeiben bajnoki címet ünnepelhetett.

Allie Quigley pályafutása sok tekintetben hollywood-i történeteket idéz. James Wade, a Chicago Sky vezetőedzője fogalmazott így a keddi ünnepségen. Sokáig úgy nézett ki, hogy a profi karrierje elején hazánkban remeklő klasszis Európában tud csak érvényesülni. 2013-ig három klub összesen négyszer rakta ki a keretéből idő előtt. A DePaul vezetőedzője Dough Bruno volt az, aki bátorította, hogy a kudarcok ellenére ne mondjon le a WNBA-s álmokról.

A Chicago Sky-hoz 2013-ban került Quigley és a 3.8-as pontátlagot hozó első éve után a másodikra szinte megtriplázta számait, már 11.2 pontot jegyzett mérkőzésenként. Innen nem volt megállás. Kétszer választották meg a legjobb hatodik játékosnak, háromszor nyerte meg az All-Star gála tripla-dobó versenyét és idén a bajnoki címmel megkoronázta karrierjét. Ráadásul tette ezt minden tekintetben hazai környezetben.

“2004-ben a DePaul-on kezdtem álmodni a WNBA-s pályafutásról és 17 évvel később itt lettem bajnok.” – fogalmazott Quigley, aki kiemelte: nem a személye a fontos, hanem az, hogy sikerült megmutatni: helyi játékosok is eljuthatnak ilyen szintre. Ez pedig nagyon fontos üzenet a mai fiataloknak, akiknek hitet adhat a munkához.

Quigley-t az alábbi videóval köszöntötték:

Hirdetés