Hirdetés
USA

Allie Quigley továbbjutott az NBA és az ESPN dobóversenyén:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfőre virradóra került sor az ESPN élő közvetítése mellett az NBA H-O-R-S-E dobóversenyre. A négy negyeddöntőt rendezték meg. Allie Quigley továbbjutott, miután Chris Paul-t legyőzte egy fordulatos párharcban.

Napjaink rendkívüli helyzetéből kihozta a maximumot az ESPN és egy remek hangulatú kétórás kosaras eseményt láthattunk. Kifejezetten szórakoztató volt, ahogy remek játékosok szerte az Egyesült Államokból bejelentkeztek. Minden párharc tartogatott ötletes megoldásokat. A női kosárlabda szempontjából különösen magyar szemmel Allie Quigley és Chris Paul csatája bizonyult a legérdekesebbnek.

Hazatérés szokatlanul hamar

A verseny előtt Quigley nyilatkozott az elmúlt időszakról. Elmondta, hogy örült 3-4 hét van mögöttük. Általában közvetlenül a WNBA szezonok előtt érkezett haza és csak a család gyors meglátogatására volt ideje, mielőtt bekapcsolódott volna csapata edzésmunkájába. Ilyen sok időt klasszikus értelemben otthon ülve régen nem töltött. Ez az időszak sem a pihenésről szól ettől függetlenül. Bár elhalasztották a WNBA szezon rajtját, de azért formában kell maradnia. Van szobakerékpár és hagyományos kerékpár is, de az udvaron található palánkra is igyekszik dobálni.

Bár egy népszerű játékról van szó, de érdemes felidézni a szabályokat. A verseny során a résztvevők szokatlan helyekről vagy szokatlan módon végeznek dobásokat, míg a másik félnek pontosan meg kell ismételnie azt. A verseny szabályai értelmében tilos volt zsákolni. A játékosoknak 24 másodperc állt rendelkezésére a dobás befejezéséhez vagy megismételéséhez. A hibázó versenyző gyűjtötte a betűket és akinek először kijött a H-O-R-S-E, az búcsúzott.

A dobóverseny ötletes megoldásokkal

Az első körben Quigley és Paul sorra válaszoltak egymás dobásaira. Végül azonban a Chicago Sky sztárja került előnybe. A vezetését pedig a második körben megerősítette “Pistol” Pete Maravich földön ülős dobását felidézve. A folytatásban Chris Paul szépített, de Quigley ezt követően “4-1”-es előnybe került.

Élesedett a verseny és ez magával hozta a változatosabbnál változatosabb dobásokat. Láthatunk fél lábon egyensúlyozva értékesített sikeres büntetőt. Palánk mögül szerzett pontokat. A következő két kört Paul nyerte, így közel állt az egyenlítéshez. Végül azonban Quigley a riválisát egy palánkos büntetőre hívta ki és ez kifogott az Oklahoma irányítóján.

A folytatás

Az elődöntőre és a döntőre csütörtökről péntekre virradóra kerül sor. Allie Quigley ellenfele Zach Levine lesz, míg a másik ágon Chauncey Billups és Mike Conley méri össze a tudását.

Videós visszatekintés

Videó: az NBA H-O-R-S-E dobóverseny Allie Quigley-vel

Hirdetés