Hirdetés
USA

Allie Quigley útja a WNBA-ben: Seattle-től a Chicago Sky legeredményesebb játékosáig:

:

Hirdetés

A Chicago Sky videós riportjában Allie Quigley beszélt arról, hogy milyen útja volt a WNBA-ben. Mint ismert, a chicagói klub történtének legeredményesebb játékosa lett a nyáron.

A riportban felidézte a kezdeti seattle-i időszakot, amikor nem élte túl az első keretszűkítést, majd a phoenix-i két és félévet. Ezt az Indana Fever, majd újra a Seattle Storm követte.

Quigley beszélt arról, hogy majdnem feladta a WNBA-s karrierjét, mivel az európai pályafutás mellett így alig jutott ideje a családra és abban is kételkedett, hogy lenne-e a helye a mezőnyben. Pokey Chatman, aki akkor a Chicago Sky edzője volt, hívta, hogy próbálja ki magát a klub edzőtáborában.

Chicago Quigley otthona, így minden ideálisnak bizonyult és ennek köszönhetően adott még egy esélyt a WNBA-nek. Ekkor 2013-at írtunk és azóta is a klub játékosa Quigley, aki összesen 275 tétmérkőzésen lépett pályára a Sky színeiben.

A klub legeredményesebbjének járó elismerést kifejezetten különlegesnek nevezte az összeállításban. Köszönetet mondva az edzőknek, akik mindig bíztak benne. Quigley elárulta: mindig egy kisebb részcélt tűzött ki maga elé. Először, hogy kerüljön be a versenyző keretbe, majd onnan, hogy minél több percet harcoljon ki magának.

Fotó: WNBA

Hirdetés