Hirdetés
Archivum

Allie Quigley varázsolt, a Galata 22 pontos elõnyre tett szert az EK döntõben:

:

Hirdetés

Szerdán este rendezték Isztambulban az Európa Kupa döntõjének elsõ mérkõzését. A Galatasaray végig vezetve 90-68-ra legyõzte a Reyer Veneziát és ezzel igencsak kedvezõ helyzetbe került a jövõ szerdai visszavágó elõtt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Már a hét elején érkeztek olyan hírek, hogy nagy az érdeklõdés a Galatasaray ultrái között az Európa Kupa döntõje iránt. Az a hangulat azonban, ami fogadta a csapatokat, talán még a török várakozásokat is felülmúlta. Az elsõ negyedben még nem alakult ki nagy különbség a felek között. A Galata 4-5 pontnál jobban nem tudott ellépni. Az olaszok számára azonban figyelmeztetõ jel lehetett, hogy már 7 eladott labdánál tartottak 10 perc után. Az elsõ etap végén 25-19-re ment a török gárda. A második szakasz közepén 32-30-nál még volt labdája az egyenlítéshez a Reyer Veneziának. A folytatásban azonban egyre jobban kijött a törökök fölénye. Az utolsó másodpercekben Isil Alben zseniális átadásából Allie Quigley értékesített ziccert. Ezzel 43-35-re módosult az állás. Ráadásul ez már Quigley 21. pontja volt ezen az estén.

Fotó: Galatasaray

Fotó: Galatasaray

A harmadik negyed hozta el a döntõ fordulatot. A Galatasaray 52-46 után a játékrész végéig 15-1-es sorozattal hagyta állva riválisát. Öt percen át nem értek el mezõnykosarat a velenceiek. Az utolsó 10 percnek 68-47-rõl futottak neki a csapatok. Itt már extázisban tombolt a közönség és teljesen szétesett az olaszok játéka. Úgy nézett ki hat perccel a mérkõzés vége elõtt 79-54-nél, hogy óriási kiütést is hozhat az összecsapás. A Galata játékosainál is csökkent azonban a koncentráció: 83-65-nél még azért is támadhatott a Reyer Venezia, hogy 15-16 pontra visszajöjjön. Ezzel nem éltek, így az utolsó percben ismét tudta növelni a különbséget a Galatasaray. A 90-68-as sikerük azt jelenti, hogy óriási lépést tettek a trófea elhódítása felé. Igaz, az elõdöntõben a Hatay ellen 20 pontról tudott fordítani hazai pályán a Reyer Venezia.

A döntõ elsõ mérkõzésének a hõse Allie Quigley volt, aki 37 pontot ért el. A 18 mezõnykísérletébõl 14 sikeresnek bizonyult. Mellette Gintare Petronyte remekelt, aki pedig 25 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmények

Galatasaray – Reyer Venezia 90-68 (25-19, 18-16, 25-12, 22-21)

Statisztika 

Hirdetés