Hirdetés
Archivum

Allison Tranquilli-t az ausztrál kosárlabdázók “Hírességek Csarnokába” választották:

:

Hirdetés

Kedden vált hivatalossá, hogy a hazánkban is két évet eltöltõ Allison Tranquilli felvételt nyert az ausztrál kosárlabdázók “Hírességek Csarnokába”.


Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség (Basketball Australia) kedden mutatta be, hogy a helyi kosárlabda élet jeles képviselõi közül 2019-ben kik nyertek felvételt a “Hírességek Csarnokába”. A nõi szakágat tekintve a világklasszis zseniális center Lauren Jackson, a hazánkban két évet eltöltõ Allison Tranquilli és egy veterán sportvezetõ Lorraine Landon került be a legendák közé. Az ünnepélyes gálát május 10-én rendezik Melbourne-ben.

Visszavonulása óta Allison Tranquilli nem az elsõ rangos elismerést kapja hazájában. 2016-ben az ausztráliai Victoria állam kosárlabda szövetségének “Hírességek Csarnokába” már bekerült. Mint ismert a kiváló játékos 2002 és 2004 között szerepelt Magyarországon. Az azóta már megszûnt pécsi csapatot erõsítette. 2004 tavaszán tagja volt a hazai pályán Euroliga bronzérmet szerzõ együttesnek is.

Szép és eredményes pályafutást tudhat maga mögött Tranquilli. Három Világbajnokságon és két Olimpián erõsítette az ausztrál válogatottat. Atlantában 1996-ban már pályára lépett az elsõ olimpiai érmét szerzõ ausztrál válogatottban és ezt a bronzérmet 2004-ben Athénban sikerült megismételni. Az 1998-as és a 2002-es Világbajnokságon pedig szintén bronzérmet nyert.

Tranquilli kapcsán rendszeresen kiemelik, hogy példás hozzáállással mindig a nemzeti csapat rendelkezésére állt, amikor az egészsége engedte. Összesen 242 mérkõzésen húzhatta magára a válogatott mezt. Az ausztrál bajnokságban három csapatban (Melbourne Tigers, Dandenong Rangers, Bulleen Boomers) 227 tétmeccsen lépett pályára és rendkívül fiatalon már 1993-ban MVP lett a ligában.

Fotó: heraldsun.com.au

Fotó: heraldsun.com.au

Hirdetés