Hirdetés
Archivum

Álomszerû elsõ félidõ az UNIQA Soprontól:

:

Hirdetés

Az UMMC Jekatyerinburg 82-56-os gyõzelmet aratott Sopronban az Euroliga 9. fordulójában. Az UNIQA Sopron az elsõ félidõben felszabadult játékkal és kiváló dobóformával végig tartotta a lépést a sorozat címvédõjével. A félidõben 44-43-ra vezettek is Fegyverneky Zsófiék. A folytatásra szigorított védekezésén a Jekatyerinburg és a második 20 percet nagy különbséggel megnyerve alakították ki a végeredményt. Shenise Johnson 14, Fegyverneky Zsófia 12 pontot szerzett. Az UMMC Jekatyerinburg legeredményesebbje a 22 pontot és 9 lepattanót jegyzõ Brittney Griner volt.

Az Euroliga címvédõje és egyben a világ legerõsebb csapata volt az UNIQA Sopron vendége. A Jekatyerinburgot, ahogy azt az Euroligában hétrõl hétre látjuk, ezúttal is elkísérték szurkolók. A soproni csapatban Yvonne Turner volt a kimaradó légiós. Álomszerûen kezdõdött a mérkõzés, Shenise Johnson Diana Taurasitól csente el a labdát és értékesített ziccert. Pár pontos elõnyre tett szert a Sopron, melyet egészen a negyed hajrájáig sikerült õrizni. A vendégek 19-18-nál vették át elõször a vezetést és 10 perc után 23-20-as elõnyben voltak. A játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy már a 8. percben pályára került Határ Bernadett, aki talán élete meccsét játszotta Griner melletti remek megoldásokkal. A második negyedben is folytatódott az extázis, felszabadultan és pontosan játszott a magyar csapat. Többször is tudott vezetni a Sopron, miközben a Jekatyerinburg érezhetõen nehezen lendült játékba. A félidei statisztika jól mutatja, hogy milyen kiemelkedõ formát futott az elsõ 20 percben Sterbenz László együttese: 33 mezõnykísérletbõl 19 sikeresnek bizonyult, miközben mindössze 18-16-ra vezetett a lepattanókban az orosz sztárcsapat. A félidõt Fegyverneky Zsófia duplája zárta, amivel 44-43-as elõnyben volt a magyar együttes.

A harmadik negyed kezdetén számítani lehetett arra, hogy védekezésben nagyobb energiákat fog mozgósítani az orosz gárda. Így is tettek, nem tudott tiszta dobóhelyzeteket kialakítani a Sopron. A Jekatyerinburg dobóformája továbbra sem alakult kiemelkedõen, amihez hozzájárult a soproni csapat szervezett védekezése. Két triplával kezdték növelni az elõnyüket a vendégek. A különbség a meccsen elõször elérte a 10 pontot is. A játékrész végén 57-50-re ment a Jekatyerinburg. A záró szakaszt Határ Bernadett szép megoldása vezette fel, majd Cayla George is betalált. 61-54 után jött az a 21-0-s sorozata a Jekatyerinburgnak, ami a végeredményben is megjelenõ különbséget hozta. Az elsõ félidõ sokáig emlékezetes teljesítményét és a harmadik szakasz tisztes helytállást nem kisebbíti ez a periódus, de egy kicsit talán elfogyott fejben a Sopron. A másfél perccel a lefújás elõtt Fegyverneky duplája alakította ki a végeredményt. Jogosan szólt a vastaps, büszke lehet erre az estére a Sopron.

Eredmény
UNIQA Sopron – UMMC Jekatyerinburg 56-82 (20-23, 24-20, 6-14, 6-25)

Statisztika

Hirdetés