Hirdetés
Archivum

Alulmaradt a házigazdával szemben, de tornagyõztes az U18/U19-es válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult a Paseróban rendezett nemzetközi felkészülési torna. Az U18/U19-es válogatottunk alulmaradt a tavalyi U16-os Európa-bajnok csapatára építõ Olaszországgal szemben. Jobb gólkülönbségének köszönhetõen megnyerte a tornát a magyar csapat.

Zárásul a legnehezebb ellenfél várt Völgyi Péter együttesére a pesaro-i nemzetközi tornán. A házigazda Olaszország ezen generációja tavaly megnyerte az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságot és a helyiek óriási reményeket fûznek hozzájuk. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt a két csapat, jellemzõen 3-4 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Az elsõ szakasz végén 17-14-re vezettek az olaszok, akik szünet ellõti hajrájában tettek szert némileg nagyobb elõnyre. Végül 20 perc után 37-31-rõl vonulhattak pihenõre a felek.

A harmadik negyedben sem változott a játék kép. Jó távoli dobásokkal tartottuk a lépést, három triplát is értékesítettek a mieink. Dombai Réka remekelt ebben a mûfajban, a teljes mérkõzést nézve négy hárompontosa is célt ért. A záró szakasznak 59-55-rõl futottak neki a csapatok. Itt az elsõ percekben az olaszok kaptak el egy jobb sorozatot, 13-4-es szériát produkáltak, amivel 72-59-re léptek el. Az ekkor megszerzett elõnyüket megõrizve 79-65-ös sikert arattak. Dombai Réka végül 28 ponttal zárt, míg Angyal Barbara 10 egységig jutott, Mányoky Réka pedig 7 pontot és 13 lepattanót jegyzett.

A magyar válogatott jövõ héten Székesfehérváron Horvátország ellen zárja felkészülési mérkõzései sorát a korosztályos Európa-bajnokság elõtt.


Eredmény

Olaszország – Magyarország 79-65 (17-14, 20-17, 22-24, 20-10)

Statisztika

Hirdetés