Hirdetés
Archivum

Alulmaradt Kínával szemben 3×3-as válogatottunk:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a 3×3-as Világbajnokság csütörtöki játéknapján 21-11-es vereséget szenvedett Kínától. Ezzel a kínaiak már negyeddöntõsek, a nyolc közé jutást a magyar lányok este Türkmenisztán legyõzésével vívhatják ki.

Az A-csoport rangadójára mindkét válogatott veretlenül érkezett. Kiválóan kezdtünk, Medgyessy és Goree találatával 2-0-s elõnyt épített fel a magyar csapat. Az elsõ perc végére azonban 3-2-re fordított Kína, de Goree azonnal egyenlített. Igazi tüzijátékot láthattunk, ahol a kínaiak 1+1-es helyzettel és egy jó ritmusú betöréssel 6-3-ra léptek el. Papp válaszolt a kínai rohamokra két ponttal, amivel 7-5-re módosította az állást. Innen ismét kétszer bizonyult eredményesnek ázsiai riválisunk, de az elsõ játékmegszakítást megelõzõen válogatottunk kapott el egy jobb sorozatot. Goree kétszer, Medgyessy egyszer villant. A kisebb pinenõre minimális 9-8-as hátrányban fordulhattunk.

Visszatérve a találkozóra a kínaiak büntetõvel növelték elõnyüket. A középsõ szakaszban végig fölényben játszott riválisunk. A mérkõzés feléhez érkezve 5 perc játék után 15-8-ra léptek el. Hatékonyan dolgoztak a palánk alatt és betörésekbõl jól bontották meg védelmünket. Eközben a mieinknél kimaradt egy büntetõ is. Végül 4 perc 17 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt Goree törte meg a kosárcsendünket, de erre a kínaiaik azonnal válaszoltak. A második játékmegszakításhoz 16-9-rõl érkeztünk. A folytatásban Kína 18-9-re lépett el és ezzel megnyílt az esély, hogy lezárjuk a találkozót idõ elõtt. Goree még betalált kétszer, de 2 perc 50 másodperccel a vége elõtt egy büntetõvel Kína 21-11-re alakította az eredményt és behúzta a meccset. Kína ezzel már biztosan negyeddöntõs. A mieink ezt Türkmenisztán esti legyõzésével vívhatják ki este 20 óra 30 perctõl.

Eredmény

Magyarország – Kína 11-21

Pontszerzõink: Goree 8, Theodoreán 1, Medgyessy 1, Papp 1

Hirdetés