Hirdetés
3x3

Alulmaradt válogatottunk a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokság nyitó mérkőzésén

Franciaország - Magyarország 14-8

FIBA 3x3 U18 World Cup 2022
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Nagy Réka 4, Zsámár Panna 3, Varga Napsugár 1.

Franciaország: Philippine Delpech 5, Rose Laure 4, Daniela Dibanzilua 3, Éléa Serwinski 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A 2022-es U18-as 3×3-as Világbajnokság nyitó mérkőzésén a Dávid Mia, Nagy Réka, Varga Napsugár, Zsámár Panna alkotta magyar válogatott 14-8-ra alulmaradt Franciaországgal szemben.

Nagy Réka találata vezette fel az összecsapást. Ezt követően azonban a második perc végére 3-1-re fordítottak a franciák. Kulscfontosságú volt Zsámár Panna találata, aminek köszönhetően érezhetően kicsit csökkent a kezdeti izgalom. Az első megszakítás előtt pedig ismét megvillant Nagy Réka. A duplájával egyenlítettek is a magyar lányok, így a szusszanásnyi pihenő 4-4-ről érkezett el.

Fotó: FIBA.Basketball

Visszatérve a pályára, ismét a franciák ragadták magukhoz a vezetést és a festékben mutatkozó fölényüket kihasználva 8-4-re elszakadtak A mérkőzés középső szakaszában Varga Napsugár jegyezte a magyar találatot, de erre gyorsan válaszoltak a franciák. A második megszakítás így végül 9-5-ről jött el. Jól védekezett a magyar csapat. Nem engedélyeztünk könnyű pontokat a franciáknak, de támadásban több lehetőség is kimaradt. Ennek köszönhetően ennél a négy pontnál közelebb a folytatásban sem tudtak felzárkózni a mieink.

Két és fél perccel a vége előtt módosították 10-5-re az állást a franciák, majd nem sokkal később már 11-5 állt az eredményjelzőn. Nagy Réka törte meg a kisebb kosárcsendet. Az utolsó perchez érve azonban a 12. pontját is megszerezte riválisunk. Ekkor már győzelmi esélyek nem mutatkoztak, de minden szerzett pontnak lehet jelentősége. Éppen emiatt a végjátékot sem lehetett elengedni. Tudták ezt a lányok is. Zsámár Panna duplájával szépítettünk, de a franciák is kétszer megvillantak a hajrában. Így alakult ki a 14-8-as eredmény.

Folytatás 19 óra 55 perctől Mexikó ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés