Hirdetés
Archivum

Alyssia Brewer és Jelana Vucetic Sepsiszentgyörgyön:

:

Hirdetés

Az ACS Sepsi-SIC a hivatalos honlapján több új igazolást mutatott be, akikkel teljessé vált a kerete a 2019/2020-as szezonra. Alyssia Brewer és Jelana Vucetic érkezik a román bajnokhoz. Mindkét játékos megfordult a magyar bajnokságban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Forrás: ACS Sepsi-SIC hivatalos honlap

Csapatunk újabb játékosokkal erõsödött, ugyanis megszereztük a montenegrói válogatott, Jelena Vuèetiæ és az amerikai Alyssia Brewer játékjogát, valamint csatlakozott a 17 éves Ștefania Cãtinean is. Tizennégy fõs játékoskerettel vágunk neki a felkészülési idõszaknak. A lányok hétfõn orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd ezt követõen elkezdik az edzéseket.

A 178 centiméter magas játékos legutóbb a montenegrói élvonalban érdekelt ZKK Buducnost Bemax csapatában szerepelt. Tavaly decemberben igazolt Montenegróba, ahol 10 mérkõzésen lépett pályára, 8.8 pontot szerzett, 3.4 lepattanót gyûjtött és 2.9 gólpasszt osztott ki. Korábban játszott az orosz Kazanochka, a PINKK-Pécsi 424, a szerb Vojvodina Nis Újvidék és a ZKK Partizan Galenika Beograd mezében.

A 25 éves Vuèetiæ a lett–szerb közös rendezésû Európa-bajnokságon kezdõként lépett pályára a Svédország és a Franciaország elleni csoportmérkõzésen, valamint csereként kapott lehetõséget Csehország és Nagy-Britannia ellen. A kontinensviadalon a nyolcaddöntõig menetelõ montenegrói válogatott mezében a négy mérkõzésen összesen 74 percet játszott, átlagban 4.8 pontot szerzett, 1.3 lepattanót gyûjtött és 0.5 gólpasszt osztott ki.

„Jelena irányítóként és dobóhátvédként is bevethetõ, támadásban nagyon jók az ösztönei, emellett nagyon motivált, hogy jó idénye legyen. A szezon kezdetén sérülés miatt nem számíthatunk Ghizilã játékára, így mindenképp szükségünk van egy olyan kosárlabdázóra, aki ezeken a pozíciókon játszik, fõleg úgy, hogy az Európa-kupában hosszabb cserepadra van szükségünk ahhoz, hogy jól teljesítsünk. Vuèetiæ és Pa¹iæ már játszottak együtt a Partizan és Vojvodina mezében, valamint a nemzeti együttesben, ami nekünk mindenképp pozitívum. Úgy gondoltuk, hogy jó lesz olyan játékosokat igazolni, akiket könnyen beépíthetünk a csapatunkba” – mondta Zoran Mikes.

<!–[hirdetes]–>

A 29 éves Alyssia Brewer idén januárban igazolt a PEAC-Pécs együtteséhez, ahol 16 mérkõzésen kapott lehetõséget, ezeken a találkozókon 11.1 pontot és 8.6 lepattanót átlagolt. Korábban játszott az Aluinvent DVTK Miskolc, a lengyel AZS PWSZ Gorzow és a török Bursa BSB csapatában. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdával 2016-ban Magyar Kupa-gyõzelmet ünnepelhetett, valamint elõdöntõt játszott a bajnokságban. A 190 centiméter magas center egyetemistaként elõbb a University of Tennessee, majd a UCLA (University of California, Los Angeles) játékosa volt.

„Brewer az elmúlt idényben a magyar élvonalban szerepelt, ahol a pont- és lepattanó átlaga is figyelemre méltó. A 2014–2015. évi szezonban a lengyel elsõ osztályban játszott, ahol a bajnokságban átlagban a legtöbb pontot szerezte, valamint a harmadik legtöbb lepattanót gyûjtötte. Tapasztalt, képzett és okos center, hatékony és erõs a palánk alatt, emellett pedig a hárompontos vonal mögül is jól céloz” – fogalmazott a vezetõedzõ.

A 17 éves Ștefania Cãtinean az elõzõ idényben Târgoviște játékosa volt, azonban fiatal kora ellenére behívót kapott a húsz év alatti román válogatottba, és részt vett a koszovói rendezésû B-divíziós Európa-bajnokságon. A 165 centiméter magas játékos a kontinensviadalon a válogatott mind a hat mérkõzésén lehetõséget kapott, átlagban 29.4 percet játszott, 7.7 pontot szerzett, 2.2 lepattanót gyûjtött, 3.3 gólpasszt adott és 3.3 szerzett labda szerepel a neve mellett a statisztikában.

A játékoskeretünk a 2019–2020. évi szezonra: Jovana Pa¹iæ, Kristina Topuzoviæ, Annemarie Gödri-Pãrãu, Ioana Ghizilã, Kovács Renáta, Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Chrissy Givens, Andra Mandache, Orbán Nicolett, Natalie Butler, Jelena Vuèetiæ, Alyssia Brewer, Ștefania Cãtinean.

A szakmai stáb: Zoran Mikes (vezetõedzõ), Samuilã Zoltán (másodedzõ), Bartók Botond (gyógytornász), Rusz István László (ügyvezetõ igazgató).
 

Hirdetés