Hirdetés
Nagyvilág

Amanda Zahui az öt kiemelt játékos között a belgiumi olimpiai selejtezőről:

:

Hirdetés

Február 6. és 9. között rendezik az olimpiai selejtezőket. Négy helyszínen összesen 16 csapat küzd az olimpiai kvótákért. A FIBA munkatársai minden csoportot igyekeznek részletesen áttekinteni. Legutóbb a belgiumi torna került a címlapokra, ahol a kiemelt játékosok közé sorolták a Sopron Basket korábbi centerét Amanda Zahui-t.

A belgiumi Oostende városában a házigazda mellett Kanada, Japán és Svédország küzd majd a kvótáért. A FIBA szakírói szerint az öt játékos, akikre érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani: Emma Meesseman (Belgium), Kia Nurse (Kanada), Asami Yoshida (Japán), Julie Allemand (Belgium), illetve ahogy a bevezetőben kiemeltük Amanda Zahui.

Amanda Zahui kapcsán hangsúlyozzák, hogy túlzás nélkül ikonikus alakjává nőtte ki magát a svéd csapatnak. Nem csak a pályán mutatott teljesítményét méltatják, hanem a karakteres közéleti szerepvállalását. Hozzátéve, hogy akár szakmai oldalról, akár az emberi tulajdonságokat nézve, mindenki elismerően nyilatkozik róla.

A svéd válogatott centerének ponterős játékát és hatékony lepattanózását dicsérik, kiemelve, hogy rendkívül nehéz védeni és középtávolról is jól dob. WNBA és Euroliga szintű játékosként mutatják be, aki az utóbbi hónapokban Kínában szerepelt. A svéd olimpiai álmok egyik alapját adja – összegez a rövid jegyzet.

Zahui kínai szereplésére lapunkban is többször kitekintettünk: a Santung csapatát erősíti, ahol 18.7 pont, 12.1 lepattanó, 1.6 gólpassz átlagnál tart. A teljesítmény-index átlaga 25.4-es.

A selejtező menetrendje

Február 6., csütörtök

18:05 Japán – Svédország
20:35 Kanada – Belgium

Február 8., szombat

18:05 Belgium – Japán
20:35 Svédország – Kanada

Február 9., vasárnap

15:00 Svédország – Belgium
18:05 Kanada – Japán

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés