Hirdetés
Archivum

Amanda Zahui egyik legjobb WNBA meccsét teljesítette:

:

Hirdetés

Ahogy arról a WNBA összefoglalónkban már hírt adtunk, a New York Liberty hazai pályán egylabdás végjátékban alulmaradt a Minnesota Lynx együttesével szemben. A vereség ellenére ki kell emelni a Sopron Basket centerét, Amanda Zahui ugyanis pályafutása egyik legjobb mérkõzését teljesítette.

Amanda Zahui a 85-82-es vereség alkalmával 26 percet töltött a pályán és ez idõ alatt 15 pontot, illetve 6 lepattanót jegyeztek fel a statisztikai lapjára. Értékesített három triplát. Melyek közül a második sikeres vállalásával 67-66-nál a negyedik negyedben a vezetést is visszavette a csapata. Ez látható a lenti videón. Az utolsó percben pedig 80-80-nál éppen a svéd center hárompontosával egyenlített a Liberty.

Pályafutása alatt Amanda Zahui június 24-én a Los Angeles Sparks ellen elért 21 pontja jelenti a karriercsúcsot a WNBA-ben. Mellette kétszer jutott 15 egységig, a hajnali extra teljesítménye még májusban a Chicago Sky ellen. Ebbõl is kiderül, hogy minden kiemelkedõ mutatója az idei évadhoz köthetõ. Ahogy azt Amanda Zahui Sopronba szerzõdése után a portrékban kiemeltük, a tengerentúlon egyértelmûen ez a nyár jelenti az áttörést számára.

Videó: Amanda Zahui második triplája

Hirdetés