Hirdetés
Archivum

Amanda Zahui elsõ dupla-duplája a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a WNBA hétfõi matiné mérkõzésén a Seattle Storm 96-80-ra verte a New York Liberty együttesét a Madison Square Garden-ben. A vereség ellenére a Sopron Basket centere Amanda Zahui kiemelkedõ teljesítményt nyújtott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A padról beszállva Zahui már az elsõ negyedben triplát és egy remek duplát értékesített. Ezt követõen élvezte a szakmai stáb bizalmát és sok lehetõséget kapott. Végül 28 percet töltött a pályán, mely során 17 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. A 13 mezõnykísérletébõl 8 sikeresnek bizonyult. A svéd center eddig a dupla-duplához legközelebb 2016. június 29-én járt, akkor 15 ponttal és 9 lepattanóval zárt a Minnesota Lynx ellen egy alapszakasz-találkozón.

Azt már egy korábbi összeállításunkban kiemeltük, hogy a WNBA-ben az idei szezon igazi áttörést jelent Zahui tengerentúli pályafutását tekintve. Ez a statisztikáiban is megmutatkozik. Az idei évadban, egészen pontosan június 24-én a Los Angeles Sparks ellen elért 21 pontja jelenti a karriercsúcsot számára a ligában. Mellette kétszer jutott 15 egységig, július végén a Minnesota Lynx és még májusban a Chicago Sky ellen.

Hirdetés