Hirdetés
Európa

Amanda Zahui érkezésével válhat teljessé a Kurszk kerete:

:

Hirdetés

A következő évadban a Dinamo Kurszk gárdáját erősíti Amanda Zahui. A svéd klasszis érkezésével lassan teljessé válhat az orosz gárda kerete.

Mint ismert Amanda Zahui a csonka szezon első felében Kínában szerepelt. Amikor ott félbeszakították a bajnokságot, hazatért és miután az ázsiai profi ligában felbontották a légiósok szerződését, márciusban kötelezet el magát a török Hatay-hoz.

A versenyrendszerek leállításáig egy meccsen tudott pályára, mivel március 14-én debütált a Hatay színeiben. Akkor 76-69-es győzelmet aratott a csapatuk az Elazig otthonában, mely során a svéd játékos 21 perc alatt 12 pontot és 10 lepattanót jegyzett. Februárban az olimpiai selejtezőn, amikor a svédek nem tudtak kvótát szerezni, 26.6 perc alatt 8.3 pontot és 5.7 lepattanót átlagolt.

Zahui szerződtetésével formálódik a Kurszk kerete. Érkezik a csapatukhoz Stephanie Mavunga és Arike Ogunbowale, illetve az orosz mag Albina Razheva és Zhosselina Maiga szerződtetésével erősödhet meg. Sajtóhírek Raisa Musina megszerzéséről is beszámoltak, de azt a klub egyelőre nem erősítette meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés