Hirdetés
Európa

Amanda Zahui: fontos, hogy mindenki megértse a helyzetet:

:

Hirdetés

Két héttel ezelőtt nagy figyelmet kapott Amanda Zahui videója, melyen George Floyd halála után beszélt a rasszizmus elleni küzdelem fontosságáról. A svéd válogatott klasszisa az expressen.se portálnak adott interjút.

Nagyon fontos, hogy a jelenlegi helyzet nem ezen egy gyilkosság miatt van. Ez nem csak George Floyd-ról szól, hanem arról a sok millió emberről, akik a rabszolgaság óta szenvedtek. Akiket megvertek, meggyilkoltak vagy az utcán megfagytak a bőrszínük miatt. Azokért is demonstrálunk, akik nem kapják meg ugyanazt a munkát vagy meg kell változtatniuk a nevüket a származásuk miatt.

– nyilatkozta Zahui, aki szerint nagyon fontos tanulni és ismereteket átadni. Megérteni és megértetni, hogy a mostani helyzet miért történik. Csak ezzel lehet változást elérni, az előítéleteket csökkenteni.

A svéd válogatott játékos jelenleg három könyvet olvas és ezeket ajánlja azoknak, akik szeretnének megérteni, hogy mi történik a világban.

A három regény Colson Whitehead: A föld alatti vasút című Pulitzer-díjas alkotása. A halálsoron 30 évet ártatlanul töltő Anthony Ray Hinton írása, az “És tényleg süt a nap” és a 2014-ben elhunyt írónő, emberi jogi aktivista Maya Angelou egyik regénye, melynek eredeti címe “I know why the caged bird sings”.

Olvassunk könyveket, nézzünk dokumentumfilmeket, de ne csak egy oldalról. Ne csak a feketék oldaláról és ne csak azon vezetők szemszögéből, akik a világtörténelmet formálhatták. Minél több és nagyobb tudásra teszünk szert, annál jobban megértjük, hogy miért van elegük az embereknek, miért dühösek.

– tette hozzá Zahui.

Fotó: expressen.se

Hirdetés