Hirdetés
Archivum

Amanda Zahui hosszabbított a New York Liberty-nél:

:

Hirdetés

A New York Liberty a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Amanda Zahui hosszabbított a klubbal.

Fotó: New York Liberty

Fotó: New York Liberty

A New York Liberty-nél idén tavasszal új idõszámítás kezdõdik. A csapathoz új tulajdonos érkezett az Alibaba webes piactér egyik alapítója, a tajvani-kanadai milliárdos, Joe Tsai. Emiatt valamivel késõbb kezdték a csapatépítést, de hétfõn több játékost is bejelentettek. Köztük volt a Sopron Basket centere Amanda Zahui, aki ráadásul hosszabb távra kötelezte el magát a klubhoz.

Zahui 2018-ben remek szezont teljesített a tengerentúlon, nem véletlen, hogy a megújuló Liberty-nél is számítanak a szolgálataira. A svéd válogatott center a legutóbbi WNBA szezonban 29 mérkõzésen lépett pályára. Ezeken átlagban 15.9 percet kapott és 7.7 pontot, illetve 3.0 lepattanót jegyzett. Tette mindezt 50%-os mezõnymutatóval. Zahui Sopronban is folytatta remeklését: az eddig lejátszott 12 Euroliga találkozón 28.9 perc alatt 12.6 pontot és 7.8 lepattanót átlagolt.

A New York Liberty Amanda Zahui szerzõdés-hosszabbítása mellett azt is bejelentette, hogy Rebecca Allen szintén tobb évre elkötelezte magát a klubhoz. Mellettük Nayo Raincock-Ekunwe egyéves szerzõdést írt alá, míg az edzõtáborba meghívást kapott Kelly Faris. Õ is soproni kötõdés, hiszen a 2013/2014-es évadban közel a teljes szezont a magyar csapatnál töltötte.

Hirdetés