Hirdetés
Európa

Amanda Zahui Kína után Törökországban is ugyanabba a helyzetbe került

Hirdetés

A kialakult járványügyi helyzetben Amanda Zahui nem mindennapi szituációba került. Előbb a kínai szezonja szakadt félbe január elején, majd márciusban bemutatkozott Törökországban, de összesen egy mérkőzésen tudott pályára lépni a Hatay színeiben.

Nagyon sok volt a bizonytalanság januárban és februárban, így a Kínában szereplő légiósok szerződésbontása rendkívül lassan haladt. Március elején tudtak elhelyezkedni új klubjaiknál azok, akik szerették volna folytatni a szezont.

A korábban Sopronban szereplő svéd válogatott klasszis az utolsó európai játéknapok egyikén március 14-én debütált a Hatay színeiben. Akkor 76-69-es győzelmet aratott a csapatuk az Elazig otthonában, mely során a svéd játékos 21 perc alatt 12 pontot és 10 lepattanót jegyzett.

Az egyre aggasztóbb hírek hatására Zahui március 18-án kérte a Hatay csapatától a szerződése felbontását. Egy nappal később azonban érkezett a hír a török bajnokság felfüggesztéséről és a csapatok egyébként is elengedték volna a légiósaikat. A hazajutása így sem alakult zökkenőmentesen.

Óriási káosz volt mindenhol. Nem lehetett jegyet foglalni. Minden foglalási szándéknál az a visszajelzés jött, hogy már tele a járat.

– mondta Zahui az SVT Sportnak, aki azért szeretett volna minden körülmények között hazatérni, mivel édesanyja kiemelten veszélyeztetett. Mellrákot diagnosztizáltak nála és a kezelések miatt le van gyengülve az immunrendszere. Svédországban pedig egyre jobban terjedt már akkor az új koronavírus.

Ez egy feszült időszak. Azt mondják nem mozdulhat ki és senki nem jöhet be kívülről. Például boltba sem lehet elmenni.

– fogalmazott a svéd válogatott alapembere, aki így jelenleg otthon lakik. Ez lelkileg egy megerőltető időszak a karanténban, miközben várja a híreket az Egyesült Államokból. A New York Liberty-hez köti szerződés. Az edzőtábor április 26-án nyitna és a szezon május 15-én kezdődne.

Még mindig az a hivatalos álláspont, hogy játszani fogunk, de nem hiszem, hogy bármi végleges döntés született volna.

– összegzett Zahui, aki szerint valamilyen formában lesz szezon az Egyesült Államokban.