Hirdetés
Európa

Amanda Zahui visszatérhet:

:

Hirdetés

A svéd televízió sportműsorában Amanda Zahui nyilatkozott a jövőjéről. Hivatalossá vált, hogy sikerült kilépnie a kínai szerződéséből és a Hatay színeiben március közepén visszatérhet.

A török Hatay már február elején bemutatta Amanda Zahui-t, de akkor még sok nyitott kérdés volt a kínai csapatával fennálló szerződése kapcsán. Mint ismert, Kínában a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették év elején a bajnokságot és továbbra sincsen forgatókönyv arra, hogy mikor térhetnek vissza.

Szerettem volna újra Európában játszani. Jó lesz újra pályára lépni és ez a terhelés az időbeosztást tekintve is kedvező számomra. Játszottam már Törökországban 2015-ben és pályára léptem a csapataik ellen az Euroligában. Több svéd is szerepel Törökországban, a Hatay-nak pedig még van tét, a rájátszásért küzdenek. A legfontosabb, hogy újra kosárlabdázni akartam. Lett volna esélyem közvetlenül New Yorkba menni és edzeni a Liberty stábjával, de nekem most a mérkőzések a legfontosabbak.

– jelentette ki Zahui, akit kérdeztek Kínáról is. Ezzel kapcsolatban elmondta: óriási a bizonytalanság és maguk a sportolók sem tudnak többet, mint amit a sajtóban olvasni. “13 éves korom óta nem volt ekkora szünetem. Adódott lehetőség regenerálódni és a családommal is tölthettem egy kis időt, de nehéz egy ilyen helyzet és tétlenül ülni.” – összegzett.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés