Hirdetés
Archivum

Amaya Valdemoro Törökországba igazolt:

:

Hirdetés

Nem fejezi be a pályafutását Amaya Valdemoro. A veterán klasszis a következõ évadban Törökországban a Tarsus együttesében szerepel.

Valdemorót az elmúlt években rengeteg sérülés hátráltatta és amikor tavaly õsszel mindkét csuklóját eltörte, nagyon közel állt ahhoz, hogy befejezze pályafutását. A 36 éves zseni azonban visszatért és ha nem is fõszereplõként, de ott volt a Rivas Ecopolis tavaszi menetelésénél. Most az is hivatalossá vált, hogy még egy évet bevállal és a Tarsus csapatához szerzõdik.

A spanyol zsenire komoly feladat vár. Mint ismeretes Törökországban az elõttünk álló szezontól 12-rõl 14 csapatosra bõvítik az élvonalat. A másodosztály elsõ két helyezettje alanyi jogon feljutott tavasszal, míg az elsõ osztály utolsó két csapata a második vonal harmadik és negyedik helyezettjével játszik egy “play-out” kört õsszel a szezon rajtja elõtt. Itt az elsõ két helyezett az elsõ osztályban szerepel, a harmadik és a negyedik pedig a másodikban.

A Tarsus is érintett ebben a play-out körben, az ellenfeleik az Osipova-Carson duóval erõsítõ Istanbul Universitesi, a Canik Belediye és a Gure Belediyesi lesznek.

Hirdetés