Hirdetés
Magyarország

Amerikai bedobóval erősített az NKA Universitas PEAC:

:

Fotók: Casademont Zaragoza Facebook

Hirdetés

Az NKA Universitas PEAC bejelentette a 26 esztendős, 183 cm magas Sierra Calhoun szerződtetését. Az amerikai bedobó az előző idényt Spanyolországban, a Casademont Zaragoza együttesénél töltötte, ahol 13,3 pont, 3,9 lepattanó volt az átlaga. A sokoldalú, gyors, jól dobó és védekezni is szerető Calhoun korábban Görögországban és Olaszországban pattogtatott – írja a klub honlapja.

Sierra szerződtetésével egy erős, jó fizikumú amerikai magas bedobóval bővülünk, aki támadásban és védekezésben is képes hozzátenni a játékhoz. Rendkívül sokoldalú játékos, 1-től 4-ig szinte minden poszton bevethető, ponterős, és magassága ellenére rendkívül jó technikai repertoárja van. Az ő szerződtetése sok rotációs variációra ad majd lehetőséget a szakvezetésnek. Sierra már több európai bajnokságban letette névjegyét, győztes mentalitású játékos, szeretne bizonyítani Magyarországon is.

–  jellemezte új igazolást Hartung Anita klubigazgató.

A brooklyni születésű játékos az egyetemi pályafutását a Duke Egyetemen kezdte meg, miután az országuk legnagyobb tehetségei között részt vett a rangos McDonald’s All-American Game-en. Az Ohio State Universityn eltöltött három év után Calhoun 2019-ben diplomázott, mielőtt profi karrierbe kezdett volna. Európai pályafutása Görögországban kezdődött a PAS Giannina csapatánál, ahol 16,6 pontot és 8,7 lepattanót átlagolt.

Remek debütáló szezonjának köszönhetően a 2020/21-es szezonban Olaszországba szerződött, a Dinamo Sassari csapatához, hogy a LegaBasket Femminile-ben versenyezzen. A korzikaiak vezéreként 15,2 pontos, 6,2 lepattanós, 1,7 asszisztos és 12,3-as VAL hatékonysági átlaggal zárta a szezont, Sierra pedig a playoutban is segített a szigetországi csapatnak elkerülni a kiesést, a kulcsmérkőzésen a szezon legjobb teljesítményével – 16 pont, 20 lepattanó és 38-as hatékonyság – kulcsszerepet játszott. Calhounnak van tapasztalata az amerikai utánpótlás nemzeti válogatottban is, 2011-ben az U16-os, 2014-ben pedig az U18-as válogatottal dolgozott.

Könnyű volt számomra meghozni a döntést, hogy Pécsre igazoljak, miután hallottam, hogy milyen gazdag hagyományokkal rendelkezik a klub és a város is a női kosárlabda terén. Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen elismert klubnál játszhatok, és hogy a legmagasabb szinten képviselhetem a klubot mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ismerem Magyarországot, mert bátyám Omar Calhoun a tavalyi szezonban az MVM-OSE Lions-nál játszott, és nagyon jó élményekkel gazdagodott. Várom a közös munkát, nagy ambíciókkal érkezem majd Pécsre

– nyilatkozta Sierra Calhoun az NKA Universitas PEAC honlapjának.

Hirdetés