Hirdetés
Archivum

Amerikai center érkezett az Aluinvent DVTK-hoz:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján Cierra Robertson-Warren után egy újabb amerikai center szerzõdtetését jelentette be. Kaylon Williams elsõ profi szezonjára készül.

Fotó: DVTK Sajtóosztály

Fotó: DVTK Sajtóosztály

A 192 cm magas fiatal center idén végzett az Oklahoma Egyetemen, ahol az utolsó szezonjában 33 mérkõzésen átlagban 12,4 pontot jegyzett 53,4 százalékos hatékonysággal és leszedett 7,1 lepattanót. A DVTK közleménye kiemeli, hogy az egyetem történetében a negyedik legtöbb lepattanót szedte, és szintén a negyedik leghatékonyabb mezõny dobás mutatóval rendelkezik.

Kaylon Williams-t a WNBA csapatai közül a San Antonio Stars draftolta, majd egy csere keretében a Los Angeles Sparks-hoz került a játékjoga és itt a csapat edzõtáborába is meghívást kapott.

„Azért választottam a DVTK-t, mert így lehetõségem van rá, hogy egy erõs csapatban nagyszerû szurkolótábor elõtt játszhassak. Úgy hallottam, hogy a magyar bajnokság egy nagyon versenyképes versenysorozat, keményen dolgozó játékosokkal. Az a célom, hogy bajnok és kupagyõztes legyek elsõ profi szezonom végén! Fejlõdni szeretnénk a kosárlabda minden elemében, fõként a palánktól távoli játékban.” – idézi Kaylon Williams szavait a DVTK közleménye.

Maikel López, az Aluinvent DVTK vezetõedzõje így nyilatkozott az új érkezõrõl: „Azért esett Kaylon Williamsre a választásunk, mert szükségünk volt még egy játékosra, akik a palánk alatt érzi otthon magát, és sok lepattanóval tud hozzájárulni a csapat szerepléséhez. Biztos vagyok benne, hogy rendkívül motiváltan vág bele a közös munkába, hogy az elsõ profi évében megcsillogtassa képességeit. Azt várjuk tõle, hogy minden területen fejlõdjön, és hasznos tagja legyen az Aluinvent DVTK-nak.”

Hirdetés